Zdravlje

POČEO ČUDNO DA SE PONAŠA TOKOM ODNOSA U KREVETU! Žena razmišljala da ga ostavi, a ustvari je imao simptom OPAKE BOLESTI

Autor Teodora Boškovski

Otac dvoje dece saznao je da ima tumor na mozgu nakon intimnog odnosa!

Izvor: braintumourresearch.org/printscreen

Otac dvoje dece, Šon Tarner (38) ostao je potpuno u čudu nakon što je saznao da je njegovo "agresivno ponašanje" u krevetu zapravo bio znak opake bolesti - tumora na mozgu.

Kako i sam priznaje, imao je promene ponašanja. Iako je nakon posla osećao umor, u krevetu sa svojom suprugom dobijao je nalete energije i dosta povećan libido.

"Stvarno umoran sve vreme, zaista sam bio napaljen i agresivan", što je smatrao u suprotnosti sa njegovom tipičnom ličnošću, koja je obično veoma staloženija. I ne samo to, Tarner je počeo da gubi vid i njuh. Njegova supruga je ubrzo zakazala pregled očiju, nakon čega je otkriće anomalije podstaklo dalje skeniranje, koje je otkrilo masu veličine narandže na mozgu obog Britanca.

Izvor: braintumourresearch.org/printscreen

Tarneru je zvanično dijagnostikovan tumor na mozgu 2014. godine koji, zajedno sa slepilom, može da izazove da pacijent doživi niz promena u ponašanju. To uključuje promene raspoloženja, agresiju i ponašanje na društveno ili kulturno neprihvatljiv način, kažu stručnjaci. Na sreću, Turner je iste godine uklonio tumor, ali i dalje ide na redovne preglede kako bi pratio zdravstveno stanje. Takođe, u istoriji njegove porodice postojali su slučajevi oboljevanja od kancera.

Izvor: braintumourresearch.org/printscreen

I ranije je naša dr Danica Grujičić govorila o promenama ponašanja koje se javljaju kod pacijenata obolelih od tumora na mozgu: "Neko ko ne zna pacijenta, verovatno ne može da primeti simptome. Najčešće se javljaju promene u ponašanju, ali vrlo su diskretne i može da ih primeti samo neko ko odlično poznaje obolelog. To je najbliža porodica i uopšte, u lečenju tumora mozga, porodica igra jako veliku ulogu", rekla je ona.

Ovo nije prvi put da tumor na mozgu izaziva alarmantne neurološke simptome. U junu 2015, dok je primala imunoterapiju za rak mozga, neuronaučnik Barbara Lipska bila je ubeđena da je pica za poneti koju je konzumirala napravljena od plastike.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)