Zdravlje

ĆERKA HAJDI KLUM POKAZALA KATASTROFALNE OPEKOTINE! Legla na stomak i ne mrda, a koža UNIŠTENA (FOTO)

Autor Tamara Veličković

Leni Klum pokazala je kako izgledaju posledice od sunčanja bez kreme sa zaštitnim faktorom.

Izvor: Instagram/Printscreen/leniklum

Bilo da zaboravite da namažete kremu sa zaštitnim faktorom pre sunčanja ili jednostavno provedete previše vremena pod suncem, opekotine na koži traju mnogo duže nego što bismo voleli. Dermatolozi kažu da crvenilo i bol obično prolaze posle tri do pet dana, ali ako imate ozbiljnije opekotine, sa plikovima, one mogu da potraju i do deset dana. Leni Klum, ćerka manekenke Hajdi Klum, fotografisala se u toplesu, a pratiocima se požalila na izgorelu kožu od sunčanja.

Ležala je na stomaku, stavljajući pratiocima do znanja da nije u mogućnosti da spava na leđima. "Očigledno nisam koristila dovoljno kreme za sunčanje", napisala je na fotografiji. Leni je na koži ostao samo beli otisak, deo koji je kupaći prekrio, dok je ostatak potpuno crvene boje. Ovo nije prvi put da je Leni bila nepažljiva na plaži. Pre godinu dana podelila je još jednu fotografiju u kupaćem kostimu sa ležaljke na kojoj je takođe imala opekotine od sunca.

Izvor: Instagram/Printscreen/leniklum

Inače, bol od opekotina nastalih od sunca obično se javlja dva do šest sati nakon izloženosti suncu, a vrhunac će dostići nakon otprilike 24 sata. U slučajevima ozbiljnijih opekotina, kada se koža ljušti i pojavljuju se plikovi, oni će se pojaviti obično između šest i 24 sata nakon izlaganja suncu, ali nekad se jave i posle duže vremena.

Ljuštenje kože je deo procesa zarastanja kože nakon opekotina, a uglavnom počinje nakon tri dana. Trebalo bi da prestane kada se koža potpuno oporavi, za šta može da treba i nekoliko nedelja u slučajevima ozbiljnijih opekotina. Dermatolozi savetuju da ne ljuštite sami kožu kada počne da se peruta, jer time možete da nanesete dodatnu štetu.

Pogledajte kako Leni izgleda:

BONUS VIDEO:

(MONDO)