Zdravlje

JA SAM 4. OSOBA KOJA JE DOŠLA NA INTENZIVNU NEGU POSLE TURSKOG HIRURGA! Bilo je kao u KASAPNICI, hraniću se kroz cevčicu

Autor Tamara Veličković

Napravila je profil na društvenim mrežama kako bi upozorila sve one koji planiraju da smanje želudac.

Izvor: Twitter/screenshot/ HealthcareHeroesTV/Tiktok/gastric.sleeve.survivor

Majka dvoje dece detaljno je ispričala kroz kakav pakao je prošla. Luiz Bredli (33) odlučila je da uradi operaciju smanjenja želuca u Turskoj, kako bi smršala i smanjila rizik od nastanka bolesti zbog gojaznosti. Njeno iskustvo počinje kada je joj je klinika na obali Egejskog mora ponudila zahvat smanjenja želuca. Četiri godine bila je na listi čekanja bolnice NHS, a onda je dobila poziv zbog kog je bila presrećna.

Zbog prekomerne težine dobila je artritis i smatrala je da je smanjenje želuca najbolja opcija. Ipak, operacijom je trajno ugrozila zdravlje. Turski hirurg je trebalo da joj ukloni 75 odsto želuca, a zapravo je uklonio 92 odsto. Odmah nakon operacije vratila se kući u Mančester i završila na intenzivnoj nezi. Kako kaže, do kraja života mora da jede i pije kroz cevčicu. Tvrdi da joj je hirurg rekao da je operacija uspela i potpisao je da može da leti avionom narednog dana.

"Nisam se osećala dobro. Nisam mogla ni da zadržim vodu, ali hirurg mi je rekao da je to normalno i da ću se osećati bolje kada se vratim kući u UK. Na letu kući sam se onesvestila, Hitna pomoć me je dočekala na aerodromu u Mančesteru i odvezla na intenzivnu negu bolnice Vitenšo. Prebačena sam u službu za kontrolu težine u Kraljevskoj bolnici Salford i rekli su mi da sam četvrta osoba koju su videli te nedelje koja se vratila sa operacije iz Turske", kaže Luiz.

"Dok sam bila tamo, srela sam ženu koja je u Turskoj imala operaciju želuca. Bilo je bukvalno kao u kasapnici", kaže Luiz i tvrdi da je skeniranjem u Kraljevskoj bolnici Salford utvrđeno da joj je uklonjeno 92 odsto želuca. Turski medicinski tim takođe joj je presekao jednjak, rekla je, što znači da mišići više ne rade i da ona ne može da guta bez pomoći. Ne može da proguta ni vodu i njena jedina opcija je da se hrani preko sonde do kraja života.

"Bila sam zdravija kada sam bila gojazna. Sada sam stalno u bolnici i van nje i stalno imam bolove u stomaku i dijareju", kaže Luiz koja ne krije da je morala da upozori ljude, dodajući da joj je "pozlilo od svih onih koji ovu operaciju veličaju na društvenim mrežama". Pogledajte snimak:

BONUS VIDEO:

(MONDO)