Zdravlje

KAKO HLADNIJE VREME UTIČE NA INTIMNI ŽIVOT? MUŠKARCI SU NA UDARU: Libido pada, a simptomi su jasni - evo šta je REŠENJE

Autor Teodora Boškovski

Evo kako se hladnije vreme odražava na muškarce i intimne odnose...

Izvor: Phoenixns/Shutterstock

Najnovije istraživanje otkrilo je povezanost između hladnog vremena i uživanja muškaraca u krevetu sa lepšom polovinom. Nije nimalo strano, da hladniji i tmurniji dani u nama donose i promene raspoloženja. Mogu takođe da uzrokuju sezonski afektivni poremećaj - vrstu depresije koja povećava rizik od erektilne disfunkcije.

I farmaceut Abas Kanani ističe da hladniji dani dovode do "pada energije za sve u životu" kada je reč o jačem polu.

"Mnogi muškarci doživljavaju promene raspoloženja i libida tokom zimskih meseci. Intimni odnosi oduzimaju energiju, kako fizičku tako i mentalnu", rekao je on i dodao da smo zimi inače manje fizički aktivni i manje hidrirani, što nije idealno za postizanje i održavanje erekcije.

Abas smatra da je sezonski afektivni poremećaj uzrokovan manjim prisustvom sunčeve svetlosti koja utiče na mozak, povećanjem količine melatonina, zbog čega se osećate pospano. Manje sunčeve svetlosti takođe može da smanji količinu serotonina, što je povezano s depresijom. Simptomi uključuju trajno loše raspoloženje, nedostatak energije i razdražljivost što takođe može da poveća rizik od erektilne disfunkcije. Dalje, ovo stanje se dodatno pojačava usled preteranog konzumiranja alkohola, manje vežbanja i konzumiranja nezdrave hrane.

Evo šta vam može pomoći kod erektilne disfunkcije:

  • gubitak viška kilograma
  • prestanak pušenja
  • zdrava ishrana
  • svakodnevno vežbanje
  • izbegavanje stresa
  • alkohol u normalnim količinama

BONUS VIDEO:

 (MONDO)