Zdravlje

Hijaluronski fileri - mitovi i istine o ovom popularnom tretmanu!

Izvor Promo

U svetu estetske medicine hijaluronski fileri su postali sinonim za mladalački, osvežen i atraktivan izgled.

Izvor: Promo/Andreja Damnjanović

Dok su nekada bili rezervisani samo za odabrane, danas su dostupni širokom spektru ljudi, koji žele da unaprede svoj izgled na prirodan i diskretan način.

Hijaluronska kiselina, ključni sastojak ovih filera, prirodno se nalazi u našem telu, što ih čini popularnim izborom za one koji teže prirodnom estetskom poboljšanju.

Ipak, oko hijaluronskih filera vrti se mnogo mitova. Od raznih pretpostavki o njihovoj sigurnosti do očekivanja u vezi sa rezultatima. Zato je potrebno razjasniti šta su hijaluronski fileri zapravo i šta mogu (a šta ne mogu) da postignu.
U ovom tekstu, razotkrivamo neke od najčešćih mitova i pružamo stvarne informacije o ovom sve popularnijem tretmanu lepote.

Izvor: Promo/Andreja Damnjanović

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su sterilni gelovi koji nisu trajni već su biorazgradivi i visoko usklađeni sa našim tkivom. Sastoje se od hijaluronske kiseline, prirodnog sastojka koji se nalazi u našoj koži i koji pomaže u održavanju hidratacije i volumena. Zato ih organizam ne prepoznaje kao strano telo i izuzetno retko daju alergijske reakcije.

Mit 1: Hijaluronski fileri su opasni

Istina: Iako svaki medicinski tretman nosi određeni rizik, hijaluronski fileri su generalno sigurni kada ih primenjuju stručnjaci i kada je preparat koji se koristi proveren. Zato je važno je izabrati sertifikovanog dermatologa ili estetskog hirurga, kao i hijaluronske filere koji su registrovani i odobreni jer sigurnost pacijenata mora biti prioritet.

Mit 2: Rezultati su uvek neprirodni

Istina: Iskusni stručnjaci mogu postići veoma prirodne rezultate. Ključ je u umernom korišćenju i prilagođavanju tretmana individualnim crtama lica.

Izvor: Promo/Andreja Damnjanović

Mit 3: Hijaluronski fileri su trajno rešenje

Istina: Hijaluronski fileri su privremenog karaktera. Rezultati obično traju od 6 do 12 meseci, ponekad i duže, zavisno od vrste filera i individualnih karakteristika kože.

Mit 4: Samo žene koriste hijaluronske filere

Istina: Hijaluronski fileri su popularni i među muškarcima. Sve više muškaraca se odlučuje za ovaj tretman kako bi poboljšali svoj izgled.

Kako se pripremiti za tretman?

Pre tretmana, potrebno je konsultovati se sa stručnjakom. On će proceniti vaše lice, razgovarati o očekivanjima i savetovati o najboljem pristupu.

Hijaluronski fileri mogu biti odličan način za osvežavanje izgleda, ali je ključno informisati se i birati stručnjake sa iskustvom. Uvek se konsultujte sa lekarom pre donošenja odluke.

Izvor: Promo/Andreja Damnjanović

Birajte stručnost i kvalitetne hijaluronske filere!

U poliklinici Diva, na čelu sa dr Svetlanom Bogdanović, specijalistom estetske hirurgije, očekuje Vas 9 lekara specijalista estetske hirurgije i dermatologije. U toj medicinskoj ustanovi, stav stručnog tima je da korekcije lica hijaluronskim filerima treba da budu suptilne, sa fokusom na poštovanje proporcija i prirodan izgled!

Lekari poliklinike Diva koriste isključivo preparate renomiranih svetskih brendova, koji su zvanično registrovani u našoj zemlji, usaglašeni sa Evropskim CE standardima i odobreni od strane Američke agencije za hranu i lekove (FDA), što sve zajedno garantuje kvalitet.

U poliklinici Diva za aplikaciju hijaluronskih filera koriste tehniku sa pixel kanilom. To je napredna i maksimalno precizna tehnika koja svodi na minimum rizik od komplikacija, a tretman čini komfornim za pacijenta.

Od 2010. godine, poliklinika Diva je regionalni centar za obuku lekara kada je reč o ovoj tehnici, a više od 3 decenije rada ove medicinske ustanove garantuje vrhunski kvalitet, iskustvo i bezbednost.

Za više informacija, posetite polikliniku Diva ili zakažite pregled, besplatne konsultacije ili proceduru na telefone +381 63 338 334 i 011 32 42 841.

Poliklinika Diva na 3 adrese:

Kosovska 34,
Njegoševa 19a, Vračar - Slavija i
Bulevar Zorana Đinđića 125d, Novi Beograd.