Iskreno

“MORAM DA IZGURAM JOŠ 3 DO 5 GODINA, A ONDA...” Glumica koju smo obožavali o BORBI sa RAKOM - To je kao jahanje KONJA

Autor Teodora Boškovski

Zvezda "Beverli Hilsa" i "Čari" otvorila je dušu o svojoj borbi sa rakom... Glumica koju smo obožavali veruju da će da pobedi RAK - moram da izguram još 5 GODINA

Izvor: Youtube/Printscreen/EntertainmentTonight

Bolest ne bira koga će da snađe. Ma koliko imali para i mogu sebi svašta da priušte i poznati se bore sa opakim bolestima. Za glumicu Šenon Doerti prethodna godina bila je izuzetno teška. Zvezda serija "Čari” i "Beverli Hils" nedavno je u jednom podkastu otkrila da je bolest napredovala i da se bori sa tumorom koji je u fazi četiri.

Inače, Doertijeva se godinama bori protiv karcinoma dojke, koji se proširio na mozak. Pritom, doživela je krah braka kada je saznala da ju je muž dve godine varao. Ubrzo je usledio razvod braka i to sve u periodu dok je glumica bila jako bolesna.Ipak, ona i dalje ne gubi nadu. Veruje da će budući napredak u lečenju raka da omogući dug život.

"Uvek pričam o tome da samo treba da 'izvučemo' još tri do pet godina, a onda će biti terapije T-ćelijama. Biće mnogo više opcija koje će dati još pet godina. Onda će u tih pet godina da postoji čitava druga grupa opcija i na kraju će biti leka", rekla je zvezda u epizodi svog podkasta "Budimo jasni".

Izvor: Instagram/theshando

Doertijev gost, onkolog dr Lorens Piro, koristio je analogiju konjskih trka da bi opisao kako pacijenti sa rakom mogu da koriste jedan tretman da bi izdržali drugi novi tretman.

"Uvek kažem da je važno razmišljati o svakoj terapiji kao o konju, a u trci konja želite da jašete svakog konja sve dok on može, a onda jašete sledećeg konja što je više moguće... nadate se da ćete uspeti potrebno je nekoliko krugova, a onda postoji još jedan novi konj za jahanje, da bi trka bila toliko duža", slikovito je objasnio doktor.

Nakon što je pohvalila analogiju dr Pira, Doerti je rekla da "jaše" te konje tako da dođe do novih, a onda pokušava da natera trenutnog konja da izdrži što je duže moguće i tako u krug. 

"Ne želim da umrem. Nisam završila sa životom, nisam završila sa ljubavlju, nisam završila sa stvaranjem, nisam završila sa, nadam se da menjam stvari na bolje. Jednostavno nisam gotova. Moje najveće sećanje tek dolazi" , rekla je u intervjuu za People magazin. 

 BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)