Zdravlje

VERUJEM KADA KAŽU DA NIJE RAK U PITANJU, ALI POŠLO JE PO ZLU! Čuveni doktor otkrio SVE DETALJE operacije Kejt Midlton!

Autor Tamara Veličković

Čuveni doktor Mark Sigel otkrio je da je zabrinut zbog komplikacija koje su nastale usled operacije koju je imala Kejt Midlton.

Izvor: YouTube/Piers Morgan Uncensored

Kejd Midlton imala je operaciju abdomena i već dva dana se nalazi u londonskoj bolnici The London Clinic. Kensingtonska palata izdala je saopštenje u kom se navodi da će princeza od Velsa ostati u bolnici 10 do 14 dana. Devedeset minuta nakon toga, Bakinegemska palata saopštila je da će kralj Čarls III naredne nedelje otići na operaciju zbog uvećane prostate.

U emisiji Pirsa Morgana gostovao je čuveni doktor Mark Sigel. Objasnio je da su dva saopštenja unapred isplanirala jer Kejt Midlton nije hitno prebačena na kliniku. Radilo se o zahvatu koji se neko vreme planirao, a isti slučaj je i sa kraljem Čarlsom koji je prvo osećao simptome, a potom je doneta odluka o operaciji. Javnost je zabrinuo podatak da će Kejt morati da se oporavlja dva do tri meseca, a dr Sigel otkrio je sve detalje.

Izvor: Profimedia

"Veoma sam zabrinut, verujem kada kažu da nije u pitanju rak. Možda je benigni tumor, ginekološka operacija. Ona je rodila troje dece za pet godina. Nakon svake operacije abdomena idete kući za dan-dva. Nešto je pošlo naopako, brinu me komplikacije, brinu me infekcije. Dve nedelje u bolnici i oporavak od tri meseca mi govore da je nešto pošlo po zlu", objasnio je doktor i istakao da se o potencijalnim komplikacijama ništa ne govori.

Doktor je pričao i o slučaju kralja Čarlsa. Istako je da se simptomi uvećane prostate kod muškaraca starijih od 70 godina, a kralj ima 75 godina, mogu javiti mesecima ili godinu dana pre operacije, kao i da se odluka o hiruškom zahvatu donosi kada lekovi nemaju efekta. Na pitanje da li je mogla da se operacija izbegne, doktor je rekao da bi u tom slučaju jedina opcija bila zastarela metoda operisanja skalperom.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)