Zdravlje

DOLAZE NAM U ORDINACIJU U BOLOVIMA I SA MODRICAMA! Lekari upozoravaju muškarce koji koriste OPASAN TRIK za polni organ

Autor Tamara Veličković

Sve više muškaraca koristi opasnu metodu za povećanje polnog organa, a zapravo postižu suprotan efekat sa negativnim posledicama, ističu lekari.

Izvor: shisu_ka/Shutterstock

Pojavio se novi, bizarni trik za produženje polnog organa. Trend, koji je poznat kao "jelqing", doživeo je veliku popularnost. Uključuje povlačenje i rastezanje polnog organa u delimičnoj erekciji sa nadom da će se vremenom povećati. Zabrinjavajuće je to što su muškarci koji su završili kod lekara, tvrdili da im se polni organ produžio i postao deblji, ali lekari ističu da su takve tvrdnje daleko od istine.

Prema njihovim rečima, ova metoda povećava rizik od nastanka Pejronijeve bolesti, odnosno krivljenja polnog organa. "Ova bolest nastaje kada se formira tkivo duž polnog organa. Obično je vidljivo samo kada je polni organ u erekciji, ali i dalje može da bude problematično jer može da izazove bolne erekcije i oteža intimni odnos", kaže doktorka opšte prakse Sarah Jarvis, dodajući da polni organ može da izgleda manje jer ga ožiljici čine krivim.

"Može da bude vrlo bolno, a ponekad treba tri do šest meseci ili čak godinu dana da biste uopšte primetili promenu", objašnjava urolog Jamin Brahmbat, ističući da je ovaj trend potpuno gubljenje vremena. Dodao je i da je u poslednjih godinu dana imao znatno više pacijenata nego inače.

"Sada to uglavnom vidim kod mladih muškaraca, u ordinaciji i kada mi postavljaju pitanja na internetu, ali i kod poznanika. Verujemo da su mali ožiljci u tkivu polnog organa potencijalni uzrok Pejronijeve bolesti. Dolazili su mi muškarci u ordinaciju sa modricama, bolovima i oštećenjem polnog organa. Nisam video da su slomili polni organ sa tom vežbom. Ipak, trik za kojim muškarci posežu, može da poveća rizik od razvoja Pejroniejeve bolesti u budućnosti, kao i da smanji njihov polni organ", rekao je doktor Dubin za Psychology Today.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)