Zdravlje

MUŽ I JA SMO SLUČAJ KAKAV SE VIDI JEDNOM U MILION! Imamo istu TEŠKU dijagnozu - počelo kao glavobolja, a onda ŠLOG

Autor Teodora Boškovski

Bila je to duga borba za ovaj par...

Izvor: Kmpzzz/Shutterstock

Džošu i Loren Adkins dijagnostikovana je multipla skleroza od 10 godina razlike. Kada su se zakleli da će biti jedan za drugog u dobru i u zlu, niko od njih nije mogao da nasluti da će bolovati od iste bolesti. Džošu (33) je dijagnostifikovana multipla skleroza 2015. godine, otprilike godinu dana nakon što su se on i Loren (30) venčali. Nakon manje od 10 godina Loren je saznala da i ona ima tu bolest. Bila je to duga borba za ovaj par.

"Razmišljali smo, kakav ćemo život živeti? A Džoš me je pogledao i rekao: 'Možeš da me ostaviš sada. Samo ne želim da budem na teretu", rekla je Loren za  magazin "People".  Međutim, odlazak za Loren nikada nije bila opcija. I Loren i Džoš služili su u Nacionalnoj vazdušnoj gardi, kao i na civilnim poslovima. 

Sve se desilo jednog sparnog dana kada je Džoš dobio glavobolju. Na putu do kuće u kolima je video duplo. Kada je došao kući, zamolio je Loren da mu pregleda oči - njegovo desno oko gledalo je ulevo. Odmah su otišli ​​u bolnicu i nakon magnetne rezonance, ustanovljena mu je multipla skleroza. Iako je u početku sve izgledalo "strašno", uz kontinuirano lečenje, sada je Džoš u stanju da vodi prilično normalan život i njih dvoje su postali roditelji ćerke od pet i sina od četiri godine.

Onda se dogodilo nezamislivo. Loren je vežbala i počela je da gubi mnogo na težini. Dok je kupovala sa prijateljicom, pretrpela je moždani udar. Ispostavilo se da i ona ima multipla sklerozu.

"Malo sam se nasmejala kada su mi rekli i pomislila: 'Kakve su šanse?'. Počeli su sa lečenjem", objasnila je Loren.

Dr Robert Bermel, Džošov neurolog na Klivlendskoj klinici, bio je šokiran kada je saznao za Loren.

"Bukvalno je šansa jedna od milion da će supružnik nekoga sa multipla sklerozom da razvije bolest. Nikada to nisam video", kaže dr Bermel.

Jedna stvar koju su naučili kroz lečenje jeste da je ono je veoma napredovalo tokom godina i da se sada može u velikoj meri kontrolisati lekovima i načinom života. Dr Bermel objašnjava da je ranih 1990-ih multipla skleroza bila neizlečiva.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)