Zdravlje

POBEDILA RAK, SAD JE OPET TEŠKO BOLESNA! Ispovest slavne glumice kida dušu, nema snage za borbu

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Ispovest slavne glumice o borbi sa teškom bolešću - ima 30 oštećenja na mozgu!

Izvor: YouTube/Good Morning America

Glumica Kristina Eplgejt pre tri godine je otkrila da boluje od multipla skleroze, a sada je rekla da ima čak 30 oštećenja na mozgu.

Kristina je u jednom podkastu detaljno opisala borbu sa teškom bolešću, i nazvala je "najgorim delom svog života".

"Imam 30 lezija na mozgu, to su oštećenja. Najveće se nalazi iza desnog oka, zbog čega me oko često jako boli", rekla je Kristina (52).

Teško bolesna glumica i dalje vidi na oba oka, ali je opisala druge simptome i tegobe koje je multipla skleroza donela.

Izvor: Valerie Macon / AFP / Profimedia

"Dobijam čudan osećaj u rukama, a onda u mozgu osećam kao da ću dobiti napad. I najgora sam, odem u krevet da se odmaram umesto da istežem mišiće kada me bole, što bi bilo ispravno. Ponekad nemam snage. Grozno je, mrzim ovu bolest. Užasno sam ljuta, jer ne može da se pobedi. Multipla skleroza je kao neka grozna devojka koja me maltretira kada se previše naprežem", rekla je Kristina.

Glumica je ranije pobedila rak dojke, ali je sada kazala da joj je žao zbog toga kako je govorila o toj teškoj bolesti. Kristini su obe dojke odstranjene 2008. godine, a potom je 2017. preventivno odstranila jajnike i jajovode.

"Pokušavala sam sebe da ubedim u nešto, i sve što sam rekla je bila prokleta laž. Nikome nisam učinila uslugu. Zato sada želim da budem iskrena o iskustvu sa bolešću", rekla je ona.

BONUS VIDEO:

(MONDO/B.Z.J.)