Zdravlje

"IMALA SAM 3 POROĐAJA CARSKIM REZOM!" Nataša otkriva kako je skinula 25 KG za godinu dana

Autor Teodora Boškovski

Višak kilograma, opadanje kose, promena apetita, drugačije grudi... Ovo je samo deo promena koje većina žena iskusi nakon porođaja.

Izvor: Printscreen/TV PRVA

Zbog čega porodilje osećaju pritisak da moraju savršeno da izgledaju kada izađu iz porodilišta, da li je to zbog one rečenice "izgledaš kao da se nisi porodila"? Koliko vremena je potrebno da se telo, misli i hormoni usklade?

Na ova pitanja odgovore je dala Nataša Rajić za TV Prva. Ona je babica, fitnes instruktorka i majka troje dece, koja se sva tri puta porodila carskim rezom.

"Tri iskustva potpuno različita. Možda je treće iskustvo bilo najlakše, možda zato što sam znala šta me čeka. Generalno, treći carski rez sam najlakše podnela. Sve navedene simptome sam osetila sva tri puta, ugojila sam se 25 kilograma i mučnine sam smirivala testom, to mi je prijalo", kaže Nataša, koja je tih 25 kilograma skinula za godinu dana, jer ceo život trenira i voli sport.

"Ubacim dosta šetnje, izbacim slatkiše, izbegavam da jedem noću, nisam bila na striktnim dijetama niti sam se opterećivala izgledom. Smatram da nije dobro da se žena optereti i zadaje sebi neke rokove", kaže Nataša, koja smatra da žena odmah posle porođaja ne može izgledati savršeno, jer to nije prirodni proces.

"Nemoguće je posle izlaska iz bolnice izgledati savršeo. Kod nekih žena se fizički izgled malo menja u trudnoći, kod drugih ne (i to su one srećnice). Žene jedna drugoj prave pritisak, svaka od nas je priča za sebe i žena treba da da sebi malo oduška i vremena. Nije normalno da vaše telo posle par meseci izgleda kao da se nikad niste porađali, postoje i takve žene, ali su retke", smatra ona.

Dodaje da je telu potrebno godinu dana, čak i dve godine normalnog načina života da bi se vratilo "u normalu", kao i da je podrška partnera najvažnija u postporođajnom periodu.

"Podržite ženu ako izrazi želju da vežba, ako želi da jede zdravije, ako želi da šeta. Negativni komentari umeju ženu baš da pogode - 'još nisi smršala, kad ćeš?'. To je jako demotivišuće", poručila je.

Najteže se nosila s opadanjem kose, jer joj se broj dlaka na glavi, kako kaže, prepolovio. Znala je da je to na hormonalnoj bazi, ali da će se vremenom srediti. Šta je još ispričala i savetovala Nataša Rajić, kao i kako se njeno telo menjalo, pogledajte u video-prilogu.

BONUS VIDEO:

 (Prva/MONDO/T.B.)