Zdravlje

ZDRAVSTVENO STANJE KEJT MIDLTON PROMENJENO: Njen prijatelj otkrio kako se sad bori sa rakom

Autor Teodora Boškovski

Izvor blizak britanskoj kraljevskoj porodici otkriva kako se princeza Kejt Midlton oporavlja od raka!

Izvor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prijatelj Kejt Midlton rekao je za "Vanity Fair" kako je princeza od Velsa došla do ključne tačke i da se oporavlja od raka. Dodaje da je veliko olakšanje jer Kejtin organizam prihvata lekove i oseća se puno bolje.

Ističe da je njena borba za zdravlje "veoma teška i zabrinjavajuća" za kraljevsku porodicu, ali oni i suprug, princ Vilijam, "okupili su se oko nje".

Podsetimo, u martu ove godine princeza je objavila kako joj je dijagnostikovan rak i da ide na hemoterapiju. Nije otkrila o kojem se tipu raka radi, ali je podelila video poruku da je bolest u "ranim fazama". Posljednji put u javnosti je viđena u decembru 2023. godine na Božićnoj misi. Nakon toga je Kensingtonska palata objavila da je išla na planiranu operaciju abdomena. Tromesečno nepojavljivanje princeze iz javnosti zabrinulo je fanove i podstaklo je brojne teorije zavere o njenom zdravlju, a onda je tome došlo kraj kada se oglasila putem video snimka u martu.

Izvor: Twitter/screenshot/KensingtonRoyal

Nedavno je izvor podelio za strane medije da Kejt nema ništa u svom kalendaru do kraja godine, kada je reč o obavezama.

"Ključna stvar za nju sada je da izbegava bilo kakav stres ili anksioznost i da se trudi da bude bolje", rekao je za "Daily Beast", pa dodao da će leto provesti u društvu porodice na selu.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)