Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke

Magazin „Lepa i srećna“ 10. oktobra organizuje tradicionalnu konferenciju o zdravlju na kojoj će eminentni stručnjaci govoriti o prevenciji i lečenju karcinoma dojke.

Promo


Magazin „Lepa&Srećna“ sada već tradicionalno organizuje šestu konferenciju pod nazivom „Zdravlje žena Srbije“, koja okuplja istaknute stručnjake iz oblasti medicine. Ove godine fokus je na prevenciji i lečenju karcinoma dojke.

Konferencija „Zdravlje žena Srbije“ održava se u četvrtak, 10. oktobra, u hotelu „Mona Plaza“ u Beogradu, a partneri ovog projekta su kompanije „Galenika a. d.“, „Astra Zeneca“, “Dunav osiguranje”, “MediGroup” i „WMG Fondacija“.

Cilj konferencije je podizanje svesti o značaju rane dijagnostike, preventivnih pregleda i sveobuhvatnog pristupa lečenju karcinoma dojke. Događaj će okupiti vodeće stručnjake iz medicine, predstavnike zdravstvenih ustanova, farmaceutskih kompanija i nevladinih organizacija, sa zajedničkim ciljem razmene znanja, iskustava i najboljih praksi u prevenciji i lečenju ove bolesti.

Konferenciju pod nazivom "Zdravlje žena Srbije" u kojoj će kroz tri panela eminentni stručnjaci govoriti o ključnim temama vezanim za edukaciju, o redovnim skrining pregledima, pružanju iskustvene pomoći obolelima i ulozi društva u podršci ženama koje se bore sa ovom bolešću, otvoriće ministar zdravlja Dr Zlatibor Lončar, v. d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije doc. dr Milan Žegarac, glavna i odgovorna urednica magazina Lepa&Srećna Žaklina Milenković i direktorka WMG fondacije Irena Petrović.

Naziv prvog panela je PUT DO POBEDE NAD KARCINOMOM DOJKE, na kom će panelisti, između ostalog, razgovarati o sledećim temama:

  • Prevencija – važnost edukacije, samopregleda, redovnih pregleda i rane dijagnostike
  • Iskustvena pomoć obolelima od raka dojke
  • Uloga društva – institucija, udruženja, kompanija i javnih ličnosti

Drugi panel FAKTORI RIZIKA, ZNAČAJ SKRININGA I INOVATIVNI PRISTUPI U LEČENJU KARCINOMA DOJKE, otvoriće važne teme o prevenciji napredku u dijagnostici i lečenju karcinoma dojke:

  • Kako skrining smanjuje rizik od smrtnosti?
  • Napredak u dijagnostici i lečenju carcinoma dojke
  • Genetske predispozicije za karcinom dojke: BRCA mutacije
  • Uticaj hormonskih terapija na rizik od karicnoma dojke (kontraceptivne terapije, VTO, HST)

Naziv trećeg panela je HOLISTIČKI PRISTUP PREVENCIJI I LEČENJU KARCINOMA DOJKE, a učesnici će ramatrati sledeće teme:

  • Zdrava ishrana i fizička aktivnost u cilju prevencije onkološkog zdravlja
  • Uticaj mentalnog zdravlja na ranu dijagnostiku, process i ishod lečenja
  • Značaj finansijske sigurnosti u borbi protiv bolesti
  • Palijativna medicina u službi poboljšanja kvaliteta života pacijenata

Konferencija „Zdravlje žena Srbije“ u organizaciji magazina „Lepa&Srećna“ održaće se u četvrtak, 10. oktobra, u hotelu „Mona Plaza“, Cara Uroša br. 62–64, Beograd, sala Gornji Dorćol, s početkom u 10 časova.

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže ovoj važnoj konferenciji i saznaju više o najnovijim dostignućima u prevenciji i lečenju karcinoma dojke.

Ulaz je besplatan, uz obaveznu prijavu putem registracije na linku, s obzirom na to da je broj mesta ograničen!

Konferenciju su podržali kompanija WMG i WMG fondacija, koja je pokrenula projekat „Prevencija kao garancija“, s ciljem podizanja svesti javnosti o važnosti preventivne zdravstvene zaštite u očuvanju javnog zdravlja i poboljšanju kvaliteta života. Zajedno možemo doprineti zdravlju žena u Srbiji!