Navijači Srbije napravili su spektakl pred meč sa Izraelom u Pragu. Ispred dvorane ore se dve pesme. Jedna je "Šaljite rakiju", a druga "Jagodić-Kuridža". Odlično raspoloženje i fenomenalna atmosfera pred četvrti meč grupne faze takmičenja na Eurobasketu. Kao i svaki put do sada, tako su i ovog puta navijači u Češkoj oduševili sve.

Kako sve to izgleda ispred "O2 Arene" dočarao je izveštač MONDA iz Praga koji je imao priliku i da razgovara sa grupom srpskih navijača. Jedan od njih držao je flašu u ruci, a na pitanje šta je unutra usledio je kratak i jasan odgovor "Rakija", pa onda i potvrda da je u pitanju domaća. Zatim je usledilo horsko pevanje "Šaljite rakiju, šaljite rakiju". Zaista sjajno raspoloženje grupe navijača.

Navijači Šaljite Rakiju Srbija  MONDO/Nikola Lalović

Nedugo zatim usledio je omaž za igrača koji je već kupio srca navijača. Marko Jagodić-Kuridža (35). Najiskusniji igrač srpskog tima od starta šampionata dobija ovacije i aplauze sa tribina, sada su još jednom pokazali koliko ga cene. Svi zajedno pevali su "Jagodić-Kuridža". Na pitanje koliko će Marko poena da postigne protiv Izraela usledio je odgovor koji je nasmejao sve "Daće koliko može". Ponovo će dvorana pevati njegovo ime.

MONDO/Nikola Lalović Šaljite Rakiju Navijači

Nije bio tu kraj zabavi, bilo je i nekoliko navijača koji su pevali "Poljska, Srbija", ta dva tima odigraće meč u poslednjem kolu grupne faze, verovatno će rešiti pitanje prve pozicije, ali ono što je bilo zanimljivo jesu male prozivke i "peckanja". Neki od njih su se šalili sa grupom navijača da su oni bili ti koji su vikali i skandirali Jamu Madaru pre nekoliko dana "pi**o grobarska". Na to su se oni samo nasmejali.

Navijači Šaljite Rakiju Srbija  MONDO/Nenad Lalović

Usput us navijači otkrili i da su morali da obiđu četiri knjižare u Pragu kako bi pronašli pravu koja može da im odštampa transparent na kom je pisalo "Šaljite rakiju".

Navijači Srbija MONDO/Nikola Lalović