Eurobasket 2022

NJEGA JE SRBIJA ČEKALA DO POSLEDNJEG TRENUTKA - ILI NIJE? "Možda vi niste imali informacije..."

Autor Nikola Lalović

Nemanja Nedović je zbog povrede propustio poslednje utakmice reprezentacije pored Eurobasket, ali je ipak pošao sa timom na turnir. Sa novinarima je u Pragu razgovarao o svom stanju. /Od izveštača MONDA sa Evropskog prvenstva, Nikole Lalovića/

Izvor: MN Press

Nemanja Nedović oporavio se od povrede pred Eurobasket i selektor Svetislav Pešić uvrstio ga je među putnike u sredu uveče. U četvrtak ujutru, Nemanja je sa saigračima stigao u Prag, a uveče je dvorani "O2" govorio o svom zdravstvenom stanju, zbog kojeg se nije znalo da li će moći na Evropsko prvenstvo.

"Možda vi niste imali informacije o mom stanju, ali dobro sam se osećao poslednjih pet-šest dana pre spiska i bio sam siguran da ću da se oporaviti fizički za ovo prvenstvo. Naravno, odluka je bila na selektoru da li ću da krenem, odlučio je da krenem i to je to. Spremam se da pomognem koliko mogu", rekao je Nedović.

U petak "orlove" očekuje meč protiv Holandije, čiji igrači poručuju da ulaze u duel protiv Srbije puni optimizma i motiva. "Mislim da nam je stručni štab napravio dobar skauting. To još treba da uradimo sutra pred meč, ali svakako da moramo da budemo ozbilni, da od prvog minuta nametnemo ritam, da pobeda ne dolazi u pitanje. Spremamo se i nadam se najboljem", rekao je motivisani Nedović, koji će zaigrati na svom trećem Eurobasketu - posle debija 2013. u Sloveniji, a potom i nastupa u Francuskoj 2015.

U razgovoru sa novinarima posle treninga, Svetislav Pešić je pohvalno govorio o igraču koga je trenirao i na početku karijere u Crvenoj zvezdi. "Nedović je trenirao izuzetno do tog pada kada se desio hematom. On je već odradio tri treninga, odradio je testove i on je apsolutno spreman. Naravno da bi bio još spremniji da nije doživeo to protiv Slovenije i polako ćemo da ga uvodimo u tim. Vi znate da sam ja radio sa njim u dva navrata dok je bio Nemanja, a sada je već Nedović", istakao je Pešić.

Nedović je na velikom takmičenju sa Srbijom posle šest godina, odnosno prvi put od osvajanja olimpijskog srebra u Riju. Godinu kasnije nije bio deo tima na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, ali je sada opet tu i pun motiva da kao jedan od iskusnijih pomogne ekipi i osvoji još jednu medalju. Pročitajte i prve poruke selektora Svetislava Pešića iz Praga. Duel Srbije i Holandije zakazan je za subotu u 21 čas.