AU!

PEŠIĆ OTKRIO DETALJ KOJI NIKO NIJE ZNAO - ON MI JE SLOMIO RAME! Plejmejker priznao sve: "Istina je"

Autor Nemanja Stanojčić

Selektor Srbije ispričao je kako mu je finski plejmejker slomio rame jednom prilikom.

Izvor: MN Press

Eurobasket je počeo, Srbija u petak igra svoj prvi meč protiv Holandije, a pre tog duela je Svetislav Pešić otkrio jedan detalj koji do sada nije bio poznat. Njegov nekadašnji plejmejker Peteri Koponen (34) mu je slomio rame jednom prilikom.

Njih dvojica sarađivali su u Barseloni i na jednom treningu je srpski stručnjak izvukao deblji kraj. Tom prilikom je završio sa povredom. Ispričao je zanimljivosti na konferenciji za medije u Pragu i izazvao osmehe.

"Imam jedno poztiivno iskustvo sa njim jer je sjajna osoba, legendaran igrač ne samo u Finskoj nego u Evropi i igrao je sjajno. A jedno negativno iskustvo je to što mi je na jednom treningu slomio rame jednim hokejaškim startom", rekao je Pešić o finskom reprezentativcu. Imaće novi susret ubrzo pošto je Finska u grupi sa Srbijom.

Potvrdio je sve ovo i finski organizator igre na društvenim mrežama. Ni on nije zaboravio na taj detalj iz Barselone, pa mu se javno izvinio. "Istinita je priča. Bio je na parketu tokom jednog treninga, trčao sam u kontru i srušio sam ga. Srećom, bio sam ja, a ne neki centar", napisao je Koponen.

Biće ovo poslednje takmičenje za iskusnog organizatora igre rođenog u Helsinkiju. Vratio se u domovinu, igrao je za tamošnji tim kako bi tako stavio tačku na karijeru. Odlučio je da će igrati za nacionalni tim na šampionatu Evrope kako bi se na taj način i zvanično oprostio.

"On je moj prijatelj, u Bajernu mi je bio cimer. Veliki igrač, jako vredan, sjajan saigrač. Praktično je odavno završio karijeru, ali se konačno sada povlači", rekao je Lučić o čoveku koji je igrao za Honku, Virtus iz Bolonje, Himki, Barselonu, Bajern, Ređanu i Helsinki.