fantastično!

NAJBOLJI POTEZ EUROBASKETA - STRAŠNA FORA NEMAČKOG ASA: Senzacija protiv Francuza i šok za najboljeg NBA defanzivca!

Autor Dušan Ninković

Fantastičan potez izveo je nemački organizator igre Denis Šruder.

Izvor: Twitter/EuroBasket/printscreen

Košarkaši Nemačke napravili su veliko iznenađenje pošto su u prvom meču Evropskog prvenstva savladali favorizovanu Francusku (76:63). Mnogi smatraju da je do ovog šokantnog poraza Francuza došlo jer je jedan od najboljih centara NBA lige bio potpuno odsutan, a pored malog doprinosa u napadu svog tima, Rudi Gober je bio neprepoznatljiv i u odbrani koja mu je jača strana.

Na tri minuta do kraja meča, dok su Francuzi još gajili nade da mogu da preokrenu rezultat, francuski centar je katastrofalno pročitao akciju nemačkog tima i postao hit na društvenim mrežama. Denis Šruder, plejmejker sa bogatim NBA iskustvom, napravio je piruetu na sedam metara od koša, potpuno izbacio Gobera iz igre i onda se prošetao do obruča.

Potpuno je nejasno šta je Rudi Gober pokušao da brani u ovom napadu. Nakon što je Okobo ostao "zaglavljen" u bloku na sedam metara od koša, Gober je trebalo kretnjom ka Ertelu da popuni rupu u odbrani i tako spreči Šrudera da se prošeta do obruča. Umesto toga, francuski košarkaš naseo je na okret Denisa Šrudera i napustio reket na drugu stranu, što je njemu ostavilo "autoput" do koša.

Denis Šruder je iskoristio poklon francuske odbrane jer Ertel nije mogao da stigne u preuzimanje, pa je Nemačka nakon ove akcije imala prednost 71:57! Ostalo je da se igra još samo tri minuta košarke i već je postajalo jasno da ćemo videti prvo iznenađenje turnira.

Inače, Rudi Gober je šest puta biran u defanzivnu petorku NBA lige i tri puta proglašavan za najboljeg defanzivca sezone. Važi za jednog od najboljih defanzivaca u reketu i retki su centri koji mogu da ga namuče tokom sezone u najboljoj ligi na svetu. Jedan od njih je Nikola Jokić.