Ljut!

DRAMA U GRUPI SRBIJE: "SKRATIO MI JE ŽIVOT, DA SMO OVO IZGUBILI..." Deni Avdija POBESNEO na bivšeg pleja Zvezde!

Autor Nikola Lalović

Najbolji igrač selekcije Izraela Deni Avdija je posle pobede nad Finskom morao da prizna da je bio jako ljut na Gala Mekela pri završetku utakmice!

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Kakvu smo utakmicu videli na startu grupe D Eurobasketa! Sastali su se Izrael i Finska, a jedini tim na Evropskom prvenstvu koji geografski dolazi iz Azije na kraju je došao do pobede nakon 45 minuta. Finci su dugo vodili, imali su i 15 poena prednosti, ali predvođeni sjajnim Denijem Avdijom Izraelci su došli do pobede.

Sin nekadašnjeg legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije uspeo je da upiše 23 poena, uz to doda 15 skokova i 3 asistencije, ali nije mu sve bilo potaman. Posle meča je priznao - bio je jako ljut na kraju prvih 40 minuta. IZRAEL - FINSKA 89:87 (16:27, 24:13, 21:18, 18:21, 10:8)

"Rekao sam izraelskim medijima, jako težak meč i izgubio sam nekoliko godina života zbog svih emocija i besa koji sam osetio u ovom meču. Rival je bio jako težak i samo mi je drago što smo pobedili", rekao je Avdija.

Bio je toliko umoran da je jedva stajao i pre nego što je počeo da se obraća medijima zastao je da se izuje, a onda je priznao da ga je u poslednjem napadu u regularnih 40 minuta iznervirao bivši plejmejker Crvene zvezde Gal Mekel.Iskusni organizator igre je pri nerešenom rezultatu držao loptu u svojim rukama do kraja, da bi uz zvuk sirene promašio šut za pobedu. Ipak - sve je dobro što se dobro svrši.

"Sada smo dobili meč na kraju, pa se sada neću žaliti, ali možda da smo izgubili bi pričao drugačije. Ali mislim da je ta lopta trebalo da bude u mojim rukama. Na kraju je i Gal Mekel mogao da pogodi to polaganje, bio je to dobar šut i sada nema ničega oko čega bismo mogli da se žalimo" naglasio je on.

Njegov najveći rival sa druge strane Lauri Markanen postigao je 33 poena i uz to je imao 12 skokova, a izazov da čuva takvog igrača Avdija junior prihvato je sa zadovoljstvom. "Sviđa mi se što sam ga čuvao, sviđaju mi se izazovi tokom cele karijere. Morao sam da prihvatim taj izazov i da mu otežam život. Tako se igrači međusobno poštuju, tako što se takmiče, ne odustaju", naglasio je on. 

Kod Izraela Ginat je imao 13, a Pnini i Levi po 10 poena, dok su kod Finske osim Markanena dobri bili  Madsen sa 13 i Mahuni sa 11 poena. Naredni meč Izrael igra sa Holandijom, a Finska sa Poljskom. Kada je u pitanju današnji program, svi sa posebnom pažnjom iščekujemo 21 čas i prvi meč Srbije na Eurobasketu u Pragu - protiv Holandije.