Eurobasket 2022

CELA HALA PEVALA SRPSKOM FUDBALERU - MITRO'S ON FIRE! Svi ostali u ČUDU: Na terenu košarkaši, a oni kliču GOLGETERU!

Autor Mladen Šolak

Navijači Srbije napravili spektakl u dvorani na utakmici protiv Holandije. Čim su čuli poznati hit sa razglasa, odmah su zapevali uglas poznati hit.

Izvor: MN Press

Sjajna scena u završnici utakmice Srbija - Holandija u Pragu, na Evropskom prvenstvu u košarci, ostavila je sve u čudu. Dok su na terenu igrali naši košarkaši, navijači su klicali čuvenom srpskom fudbaleru, Aleksandru Mitroviću. Tonac je sa razglasa pustio pesmu "Freed from desire", a oni su uglas zapevali "Mitro's on fire", što je himna navijača Fulama, veoma rado prihvaćena i u Srbiji na utakmicama reprezentacije.

Tu pesmu prihvatili su navijači sa svih strana, a na terenu su u tim trenucima uživali i igrači. Posebno je burno proslavljena trojka Vanje Marinkovića, koja je postignuta u ritmu te navijačke pesme. Srbija je tako u fudbalskom ambijentu ostvarila prvu pobedu na Evropskom prvenstvu i uspešno zakoračila u borbu za plasman u nokaut fazu, koja će biti odigrana u Berlinu. "Impresioniran sam publikom. Ovakvu podršku nismo dobili ni na jednoj utakmici do sada, osim protiv Grčke u našoj dvorani", rekao je selektor Svetislav Pešić posle utakmice.

Pročitajte šta je Kari rekao na konferenciji za novinare posle utakmice, posle koje je sa ekipom otišao na kratki odmor pred subotnji meč protiv Češke od 17.30. Biće to derbi grupe, a "orlove" čeka veoma zahtevan rival, za koga igra i jedan od najboljih evroligaških asova i bivši košarkaš Partizana, Jan Veseli. On je uoči te utakmice razgovarao sa novinarima iz Beograda na srpskom jeziku i iskreno govorio o Jokiću, Bogdanu, igri "orlova"...