ZANIMLJIVO

HALO POKUŠEVSKI, MOŽE POMOĆ ZA SRBIJU? Čeh se uzda u saigrača iz NBA kluba, pa poručuje: Jokić je najopasniji!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Češki košarkaš Vit Krejči pričao je o reprezentaciji Srbije, Jokiću, Pokuševskom... /Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Srbija je započela Eurobasket pobedom protiv Holandije i dan kasnije ima priliku da nastavi niz. Igraće protiv Češke, domaćina grupe u Pragu već u subotu (17.30 časova). Svakako će igrati i protiv njih i pune dvorane i pokušaće da dođu do još jednog trijumfa, jasno je da im neće biti lako.

Upravo je o svemu tome pričao Vit Krejči (22), a spomenuo je i Alekseja Pokuševskog i Nikolu Jokića. Češki reprezentativac se nada da njegov tim može da stvori probleme srpskoj ekipi i da se iskupi za poraz od Poljske na startu. Videli su ih mnogi kao favorite u tom duelu, ali su na kraju prilično ubedljivo izgubili (98:84).

"Ne bi ovaj poraz smeo da utiče na nas, ovo je košarka. Između duela sa Poljskom i susreta sa Srbijom će proči manje od 24 sata, tako da nemamo previše vremena da žalimo. Moramo da pogledamo snimke, da vidimo gde smo pogrešili. Imamo novu šansu u novoj utakmici", rekao je Krejči novinarima u Pragu.

Interesantno je da Krejči igra u Oklahomi zajedno sa srpskim igračem Pokuševskim. Za razliku od Alekseja, on je dobio dozvolu NBA tima da bude sa reprezentacijom na Eurobasketu. Zbog toga su ga pitali da li će možda pozvati saigrača iz kluba za savet.

"Moram da priznam da se nisam čuo sa njim već neko vreme. Moraću da ga pozovem da ga pitam za savet kako da igramo protiv Srbije. Imaju zaista odlične igrače na svim pozicijama. Moramo da se pripremimo, da budemo dobri u igri jedan na jedan. Videćemo gde smo grešili protiv Poljske i spremićemo se za naredni meč."

Nada se da bi puna dvorana u Pragu i podrška publike mogla da pomogne protiv Jokića i ekipe. Takođe, veruje da će Tomaš Satoranski da bude u boljem stanju za taj duel, pošto se tek oporavio od povrede i protiv Poljske je ostao bez poena za 17 minuta na parketu.

"Probaćemo Srbiji da napravimo problem, biće lepo igrati pred našim navijačima. Jokić je njihov najopasniji igrač i sve ide preko njega u napadu. Naravno, nije jedini, ima tu i drugih odličnih košarkaša i ako ne ide njemu, tu su drugi koji nose tim. Težak rival, ali se radujem izazovu. Što se Satoranskog tiče, jasno je da nam on mnogo znači. Moramo da naučimo kako da igramo bez njega i da nadomestimo njegov izostanak. Nadam se da će biti u boljem stanju za naredni meč", zaključio je Krejči.