PORAZ

NURKIĆ I MUSA UBACILI 51 POEN - I DŽABA! Bosanci izgubili posle drame, malo im i DVOCIFRENO vođstvo

Autor Nemanja Stanojčić

Bosna i Hercegovina izgubila od Nemačke na Eurobasketu.

Izvor: Profimedia

Nemačka je pobedila Bosnu i Hercegovinu u drugom kolu Eurobasketa. Jusuf Nurkić, Džanan Musa i saigrači propustili su veliku šansu, imali su i dvocifrenu prednost u jednom trenutku, ali us na kraju samo mogli da čestitaju protivniku - 92:82 (18:20, 24:27, 28:11, 22:24).

Bosanci su buli bolji tim u prvom delu, imali su "+11" u jednom trenutku (36:47) i nerešiva enigma za rivale bili su Nurkić (19) i Musa (18 poena). Tražili su domaćini ove grupe način da ih zaustave i delimično su u tome uspeli. Tačnije, zaustavili su centra. U trećoj deonici odigrali su savršeno, stekli veliku prednost zahvaljujući NBA pleju Denisu Šruderu i to su sačuvali do kraja.

Ovaj duel imao je i provokativan uvod, pošto je selektor Nemačke Gordon Herbert dan ranije rekao da "ne zna ko igra za Bosnu i da je čuo samo za Musu iz Bruklina". Bila je ta izjava verovatno motiv više za Nurkića, Musu i saigrače, ali na kraju nije ostvaren željeni rezultat. U narednom kolu igraju sa Slovenijom i Lukom Dončićem, dok Nemce čeka susret sa Litvanijom.

Kada je lista strelaca u pitanju najbolji kod pobednika bili su Denis Šruder (18, 9as) i Franc Vagner (18, 5sk), na drugoj strani odlični bili su Musa (30, 4as) i Nurkić (21, 7sk), dok je treći ujedno i poslednji dvocifren igrač bio DŽon Roberson (13, 4as). Što se ostalih rezultata sa današnjih mečeva tiče, Crna Gora pobedila je Belgiju (76:70), Finska Poljsku (89:59), a Hrvatska Veliku Britaniju (86:65).