ŠTA BI REKAO JOKIĆ?

SRPSKI SPECIJALITET: BUREK SA PLAVIM SIROM! Hit usred Praga - evo šta navijači "orlova" jedu pred meč na Eurobasketu

Autori Milutin Vujičić Nikola Lalović

Domaćini su se potrudili da na meniju bude i srpska hrana, a izabrali su burek - i to sa plavim sirom. /Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

Izvor: MONDO/Nikola Lalović/KURIR/Nemanja Nikolić

Košarkaška reprezentacija Srbije od 17.30 igra meč 2. kola Eurobasketa protiv Češke (pratite uživo na MONDU), a domaćini u Pragu potrudili su se da se naši navijači, koji su u velikom broju došli u grad na Vltavi, osećaju kao kod kuće, tako da su ispred "uklete hale O2" postavili štand sa hranom sa domaćom kuhinjom.

Zanimljivo, odlučili su se da izaberu specijalitet sa Balkana koji "svi redom prisvajaju", a sigurno će neko od naših komšija biti ljut jer su Česi procenili da je burek - izvorno srpsko jelo.

"Iz kuhinje današnjeg našeg rivala", uz zastavu Srbije, predstavljen je burek za koji kažu da je "slani kolač" sa mlevenim mesom ili sa spanaćem i plavim sirom. A tek oko toga bi bilo spora, pošto je dobro poznato da postoje mnogi na Balkanu koji "skaču" kada čuju da je burek sa sirom, a kamoli sa plavim sirom.

Ipak, kako javlja reporter MONDA sa lica mesta - retki su oni koji su se odlučili da isprobaju češko-srpski burek. Možda zbog kombinacije ukusa, ali možda i zbog cene od 80 kruna, odnosno oko 380 dinara.

Pogledajte fotografije sa lica mesta u Pragu gde ima veliki broj naših navijača!