POGODIO

MAJSTORIJA PLEJA PARTIZANA - SKORO SA POLA TERENA ZA POBEDU! Od ovoga nema odbrane, rivali se uhvatili za glavu! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Sjajan potez izraelskog plejmejkera na meču protiv Holandije.

Izvor: Printscreen/Twitter/Eurobasket

Izrael se žestoko namučio, ali je na kraju uspeo da upiše drugu pobedu na Eurobasketu. Savladao je Holandiju u Pragu (74:67). Heroj trijumfa bio je Jam Madar. Plejmejker Partizana dao je odlučujuću trojku i to na kakav način.

Na nešto više od minut do kraja Izraelci su imali napad (67:64), Madar je želeo da ostavi loptu Deniju Avdiji, nije u tome uspeo, video je da ističe vreme i šutirao sa skoro pola terena. I pogodio! Nalazio se na oko 10 metara i sa loga Evropskog prvenstva dao ključnu trojku za trijumf svog tima.

Bio je brži od sirene, pošto je uputio šut na oko tri sekunde pre isteka napada. Oduševio je saigrače dok su se u isto vreme svi na klupi Holandije samo uhvatili za glavu. Vidi se to i na snimku postavljenom na zvaničnom kanalu šampionata. Dovoljno je reći da je ovo bio jedan od najlepših poteza dana.

Najbolji kod pobednika bio je Avdija (21, 4sk), pratio ga je upravo Madar (14, 3sk, 3as). Na drugoj strani istakli su se Vorti de Jong (12, 4sk) i Čarlton Klof (11). U ponedeljak Izrael igra protiv Poljske, a Holandija protiv Češke. Biće to ključni meč za obe selekcije pošto i Holanđani i Česi imaju dva poraza u dva prva kola šampionata.