MONDO REPORTAŽA

PEŠIĆ HLADAN KAO LED, A CEO TIM SRBIJE U TRANSU! MONDO na Eurobasketu – Ova 4 detalja niste videli u TV prenosu!

Autor Nikola Lalović

Jokića svi vole, Pešić je smiren jer je sve kako treba, a navijači grme u “O2 areni” - ovo su detalji koji se nisu videli u TV prenosu. Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

Izvor: MN Press

Videli smi dva lica Srbije i u meču sa Češkom, gde je pred punim tribinama “O2 arene” naš tim uspeo da prvo zgazi rivala i povede sa 20 razlike, a da onda padne u igri, ali da ipak do kraja sačuva prednost i pobedi.

To je bila druga pobeda našeg tima na ovom Eurobasketu i stiče se utisak da iz dana u dan sve više napreduje ekipa Svetislava Pešića, ali i da je raspored takav da idemo od lakših ka težim rivalima. Selektor je posle meča pričao da sada kada nas očekuje dan odmora ekipi treba regeneracija iako svi misle da smo ove utakmice "igrali levom rukom".

Videlo se protiv Češke da to nije tako, agresivnom odbranom u drugom poluvremenu napravili su nam probleme, a mogli smo da vidimo odličnu igru Jokića i Micića, sjajnu odbranu u prvom poluvremenu i da čujemo srpske hitove sa razglasa. Ali šta nije moglo da se vidi u prenosu?

1 - OVACIJE ZA JOKIĆA!

Izvor: MN Press

Pred sam početak meča organizatori su kratko predstavili obe ekipe i najveće zvezde timova, a posebno je predstavljen Nikola Jokić.

"Dvostruki MVP NBA lige, prošle godine je imao neverovatnu sezonu sa preko 2.000 poena, 1.000 skokova I 500 asistencija u NBA ligi prošle sezone, iz Srbije dolazi Nikola Jokić", grmelo je sa razglasa, a kada je predstavljen cela hala je ustala! Aplaudirali su naravno Srbi koji su vikali "MVP", ali je i Češka publika ustala da pozdravi najboljeg igrača na svetu!

2 - KAKAV JE OVO TIM!

Izvor: MN Press

Pisali smo o tome kako je na prošlom meču najaktivniji na klupi bio Dejan Davidovac, a sada mu se pridružio Dušan Ristić. Na startu meča su obojica stajala, vikala, mahala peškirima dok su čekali da uđu na teren.

Ali cela ekipa je bila sjajna! Kod svake trojke koju naš tim pogodi skače se sa klupe, svi mašu, dižu ruke, dižu tri prsta I raduju se. Svetislav Pešić je uspeo, ovo je zaista tim!

3 - A SELEKTOR – KAO LED!

Izvor: MN Press

Vrlo je miran selektor Svetislav Pešić! Navikli smo da ga gledamo veoma temperamentnog, kako ulazi na teren, dovikuje instrukcije igračima i viče, ali sada to nije slučaj.

Čak i kada dolaze padovi u igri, kada su u prvom meču Holanđani pogađali trojke ili kada su u subotu Česi uspeli da se vrate na osam poena minusa, selektor je bio vrlo miran. Staloženo je pokazivao igračima gde greše i nismo ga ni u jednom trenutku videli nervoznog. Uostalom sam je na konferenciji za medije istakao da je jako zadovoljan pristupom igrača na oba dosadašnja meča i da je za sada sve u redu.

4- ČESI PROBILI ZVUČNI ZID, ALI SRBI SU GLASNIJI!

Izvor: MN Press

Pitao je i Pešić naše novinare da li su čuli buku u hali? Istina, nisu Česi bili preterano organizovani, ali kada je zvanični spiker pozivao da se navija bili su strašno glasni. U jednom trenutku se merila jačina zvuka u hali i kada je merač dostigao 130 decibela – sve je stalo! Monitori su prestali da rade, na trenutak smo ostali u mraku!

Ipak, Srbi su bili glasniji! Naši navijači su se za razliku od Čeha čuli tokom celog meča a posle utakmice dok su igrači davali izjave u miks zoni svakog su pozdravili uzvikujući im imena i glasno navijajući.

Izvor: MN Press

Videli smo I jednu sjajnu zajedničku akciju navijača obe ekipe kada su u hali krenuli "talasi", zajedno su Česi i Srbi napravili spektakularnu sliku u areni.

A sada čekamo da vidimo koliko će naših navijača biti protiv Finske, jer ipak vikend prolazi, ali najave su da će ih biti makar koliko i do sada.