MONDO INTERVJU

"MERILI SMO SVETISLAVU PULS POSLE MEČA!" Marko Pešić sa Eurobasketa: Njima je izgleda lako sa mojim ocem, pogledajte ih!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji reprezentativac Nemačke i sin Svetislava Pešića Marko popričao je sa srpskim medijima u poluvremenu utakmice Srbije i Češke. Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

Izvor: MONDO/Nikola Lalović/MN Press

Srbija je na kraju morala da se pomuči da bi pobedila Češku u drugom kolu Eurobasketa, ali posle prvih 20 minuta izgledalo je kao da nas čeka šetnja! Vodili su "orlovi" sa 18 razlike, a tada smo naleteli na Marka Pešića!

Došao je da podrži naš nacionalni tim i svog oca, a pošto je video perfektnu igru "orlova" u prvom poluvremenu istakao je da mu naš tim deluje impresivno. 

"Srbija mi izgleda dobro, deluje da su pri sebi, da tačno znaju šta rade. Ako nešto nisam propustio, svi su igrali već u prvom poluvremenu sa Češkom i to dosta dobro", rekao je Marko Pešić.

Sa svojim ocem je radio u klubovima i reprezentaciji Nemačke i nije mu bilo lako. Sada mu deluje da je reprezentativcima Srbije lagodno da rade sa iskusnim stručnjakom!

"Kako igraju, kako sarađuju i kako se ponašaju, izgleda da im je lako sa njim", dodao je on.

Iako miran, uvek aktivan na klupi, mnogi su momentarisali da Svetislav Pešić na ovom turniru izgleda kao mladić. Kako to izgleda sa druge strane?

"Merili smo mu puls posle utakmice, dobar je", nasmejao se Marko. 

Nemanja Nedović je u jednom obraćanju medijima istakao da je selektor sada mnogo blaži nego u mandatima kada su zajedno radili u Crvenoj zvezdi, a Pešić junior ne zna šta se tu tačno promenilo u pristupu. 

"Pravo da vam kažem, ne znam šta se promenilo, možda je toliko zadovoljan kako ekipa radi, kako se momci ponašaju i zalažu, pa nema potrebe za nekom strogoćom", iskren je bio on, a onda je ukratko opisao razliku između nekadašnjeg i sadašnjeg Svetislava Pešića:

"Sigurno da je malo mirniji, ali nema ni razloga za neku nervozu kada vidite kako ekipa igra".

Sada je prvi čovek sportskog sektora Bajerna, koji na ovom prvenstvu ima dva reprezentativca Srbije. Lučić i Jaramaz igraju odlično, što je i Marko primetio.

"Luča kapitenski igra, Jaramaz dosta dobro, sa dosta samopouzdanja, mislim da ima odličnu ulogu i mi iz Bajerna smo zadovoljni", analizirao je sportski direktor Bajerna ukratko.

Na kraju pitanje - da li je konsultovao porodicu kada je odlučio da posle dve decenije sedne na klupu Srbije?

"Pitao nas je kad je već doneo odluku", uz smeh je završio sin selektora Srbije.