ODBIJENO!

OGLASILA SE FIBA ZBOG HAOSA NA EUROBASKETU: Uložili žalbu, tvrdili da su pokradeni, a evo zbog čega od toga NEMA NIŠTA!

Autor Nebojša Marković

Uzalud žalba Litvanaca na konačan rezultat i poraz protiv Nemačke (107:109).

Izvor: Profimedia/Federico Gambarini/dpa

Potpuni haos je nastao na Eurobasketu u nedelju, a sve je kulminiralo utakmicom Turske i Gruzije gde je nastao sukob između dvojice igrača i pretnje Turaka da će napustiti takmičenje nakon navodnog napada na njihovog igrača u svlačionici.

Ali burno je bilo i pre toga. Litvanija je izgubila od Nemačke posle dva produžetka u dramatičnom meču, ali su na kraju uložili žalbu na suđenje tvrdeći da su pokradeni za možda i ključno slobodno bacanje na tom susretu. Ipak, iz FIBA je stiglo objašnjenje zašto Litvancima neće uvažiti žalbu!

Protest Litvanije zbog rezultata u meču protiv Nemačke popunjen je više od 60 minuta nakon roka da to učine i kako navodi FIBA, taj protest nije ni primljen. A kako navodi FIBA, protest ionako nije uključivao valjan razlog za podnošenje protesta u skladu s pravilima.

"Po završetku utakmice, reprezentacija Litvaniej je uložila protest zbog nedosuđivanja zasluženog slobodnog bacanja nakon tehničke rgeške dodeljene timu nemačke sa 1:26 do kraja treće četvrtine. Sudija je smatrao da je protest neprihvatljiv jer su razlozi protesta dostavljeni van predviđenog vremena od 60 minuta nakon utakmice", navodi se u saopštenju FIBA.

Napomenuto je da bi protest svejedno bio odbijen, jer navedeni razlog nije jedan od onih zbog kojih se može podneti protest, piše "Jurohups".