DRAMA

HRVATSKA IZBEGLA BRUKU, IZVUKLA SE NA EUROBASKETU: Estonija bila blizu šoka, promašila trojku za produžetak!

Autor Nemanja Stanojčić

Hrvatska je u penal završnici uspela da pobedi Estoniju i da spreči senzaciju.

Izvor: Profimedia

Hrvatska je uspela da se izvuče i da spreči bruku na Eurobasketu. Žestoko se namučila protiv Estonije, na kraju je u penal završnici došla do trijumfa - 73:70 (20:16, 13:13, 20:19, 20:22). Posle svega viđenog imaće poražena selekcija za čim da žali zbog dramatične završnice, promašenih penala i na kraju iznenadne šanse u vidu šuta za produžetak koji nije bio ni blizu da uđe u koš.

Ušli su Hrvati u ovaj duel sa zvanjem velikog favorita, mada to nikako nisu uspevali da dokažu na parketu. U nekoliko navrata pokušavali su da naprave razliku, svaki put bi Estonci to stizali. Delovalo je da je sve gotovo kada je početkom poslednjeg kvartala plus bio blizu dvocifrenog (57:48). Ali, tako nisu mislili estonski košarkaši.

Nisu se predavali do kraja, imao je Janari Joesar tri slobodna bacanja za izjednačenje na devet sekundi pre kraja (70:67) pošto ga je Dario Šarić faulriao na šutu za tri poena. Dao je dva, posle čega je Džejlen Smit fauliran, bio je siguran sa penala (72:69), pa je Estonija tražila minut odmora da nacrta napad za preostalih sedam sekundi. Bojan Bogdanović sprečava šut za tri faulom, Sim-Sander Vene pogodio je prvonamerno promašio drugo, pa je u borbi za skok fauliran Šarić. Dario je dao prvo, promašio drugo, Kualame se zaleteo, šutirao sa oko pola terena i promašio.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Karlo Matković (17, 4sk) i Dario Šarić 15 (12sk), dok je Bojan Bogdanović dao samo šest poena (1/3 za dva, 0/3 za tri). Na drugoj strani istakli su se Sim-Snader Vene (18) i Maik-Kalev Kotsar (17, 5sk). U narednom kolu Hrvatska igra sa Italijom, a Estonija sa Velikom Britanijom.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt