Uživo

"SELEKTORE, DAJ NAM SLOBODAN DAN - POLAKO KALINIĆU!" Kalina pokušao da uhvati Pešića nespremnog, Kari se nije dao!

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je posle velike pobede nad Finskom pričao o svojoj omiljenoj temi - odbrani od tranzicije!

Izvor: Youtube/FIBA Media

Srbija je u prva dva kola pobeđivala, ali je i štucala i imala neke padove u igri, a u trećem kolu sve je išlo kao po loju. Srpski tim je dominirao i na kraju je još jednom "pukla stotka"!

Sada je posle meča sa Finskom selektor Srbije Svetislav Pešić ponovo isticao važnost odbrane u tranziciji, a dotakao se i situacije sa Nikolom Milutinovom i Nemanjom Nedovićem. 

Kompletan tok konferencije pratite u kartici RAZVOJ DOGAĐAJA.

23:34

Konferencija je završena

23:17

Kalina pokušao - Kari odbio napad

"Što se tiče Milutinova, moramo da budemo strpljivi. Treniraće sutra, biće to njegov prvi trening sa ekipom posle duže pauze. Videćemo da li će sutra da igra. Imamo onda sledeći dan pauzu, gde može da radi neki fond treninga, što je njemu u ovom trenutku najvažnije. Naravno, on je nama vrlo važan igrač", rekao je Pešić, u odgovoru na pitanje o centru.

"Ostatak ekipe je slobodan?", pitao ga je Nikola Kalinić.

"Sve zavisi kako ćemo se dogovoriti. Ako pobedimo protiv Izraela...", nasmejao se Pešić.

"Slobodni smo", uporan je bio Kalina.

"Da vidimo, nemoj da prerano donosimo odluke. Daj prvo da pobedimo", nasmejao se Pešić.

"Pokušavam da dobijem priznanje pred novinarima", nasmejao se i košarkaš Srbije

Izvor: Youtube/FIBA Media

23:10

Milutinov i Nedović?

"Važno nam je bilo što je Nedović dobio minute da odigra, jer je jedno trening, a drugo utakmice. Drago mi je da ga je poslužio šut, a dobijamo jednog igrača više, Kuridža je odigrao ono što se od njega traži i jedna velika ekipa mora da ima potporu igrača sa klupe. Što se tiče Vanje, on ima stomačne probleme, bolove, uzeo je lekove i nadamo se da će mu biti bolje. Što se tiče Milutinova, ne znamo da li će da igra, ali treniraće sutra. Imamo kasnije i dan pauze, da napravi neki fond treninga što je njemu najvažnije", istakao je Pešić.

Izvor: MN Press

23:08

Kalinić o tome šta traži Pešić

"Sigurno da selektor Pešić tražio da budemo agresivniji, što je nekada moguće, a nekad ne, ali pokušavamo, trudimo se da što više njegovih zamisli ispoštujemo. Za sada to izgleda dobro i mi sve više i više prihvatamo njegove principe i nama je to bitno", istakao je on.

Izvor: MN Press

23:07

Pešić je ponovio da je najbitnija tranzicija

"Ne postoji Berlin, ne postoji osmina finala, postoji samo sledeća utakmica. To je važno jer je bitno da se pobedi, a i zato što samo ako daš maksimum možeš svoj nivo igre da podižeš", istakao je on.

23:06

"Ubio" sam ih pričom o tome

"Mi mnogo pričamo i radimo na tome svaki dan, ubio sam ih pričom o tome kako je bitno to svaki dan, ta odbrana od tranzicije. Sve te ekipe do sada su dobre u tranziciji i to nas najviše zanima. Ne mislim da ne trebamo i ostale stvari da spominjemo, ali je odbrana tranzicije baza svake odbrane", objasnio je Pešić. 

23:04

Kalinić o Izraelu

"Mislim da je jasno da je Avdija lider, da su Mekel, Madar i Pnini jako dobri igrači. Pripremamo se za najbitnije mečeve u Berlinu, a taj meč ćemo se ozbiljno pripremamo", istakao je krilni igrač.

Izvor: MN Press

23:03

Pešić sve analizirao ukratko!

"Prvo želim da čestiram svim igračima, ne zato što smo pobedili, nego zato što smo imali ozbiljan stav od početka meča. Finski tim je ovde najbolji u tranzicji i ovo je razlog zbog koga sam insistirao još jednom da svi igrači budu jako koncentrisani u odbrani tranziciji. Ako znate da su nam dali samo 13 poena iz tranzicije, a kada im kontrolišete tranziciju, kontrolišete im šut za tri poena", rekao je Pešić. 

23:03

Kalinić se oglasio

"Dobro smo se osećali, davali smo otvorene šuteve, imali mnogo skokova, ali sve ovo je samo priprema za Berlin i najbitnije mečeve", rekao je on.

22:56

Kakav je ovo bio meč!

Ljudi moji, kakav meč! Srbija je počistila Finsku i pokazala kakav je tim i zašto je smatraju za favorita. Sada čekamo Svetislava Pešiča i Nikolu Kalinića. 

22:37

Čekamo selektora, da čujemo kako se igra ovako!

Srbija je pokazala impreisvnu igru i pregazila je Finsku u trećem kolu grupne faze Eurobasketa, a sada čekamo da pred novinare izađe selektor Svetislav Pešić. 

Pitaćemo ga kako se sprema tim za ovakvu dominaciju!

Ukratko

  • Strašna Srbija
  • Dominacija tokom celog meča
  • Sad ćekamo Pešića
učitaj još +