Ne žali

AVDIJA BESNEO NA BIVŠEG PLEJA ZVEZDE, ON MU ODGOVORIO: Uradio sam pravu stvar, to je bila akcija!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde je pred meč sa Srbijom pričao o Crvenoj zvezdi, Marku Simonoviću, meču sa Srbijom, ali i o Deniju Avdiji! Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Sadašnji plejmejker Partizana Jam Madar je posle teškog poraza Izraela od Poljske izneo svoja očekivanja od meča sa Srbijom, a pričali smo i sa nekadašnjim plejom Crvene zvezde Galom Mekelom. Kratko je bio u Zvezdi, ali su mu iz Beograda ostali neki kontakti i ljubav prema Srbiji!

"Da imam dva jako dobra prijatelja iz Srbije. Dragana Milosavljevića koji je sa mnom igrao u Malagi i Marka Simonovića sa kojim sa igrao u Malagi, Zenitu i Crvenoj zvezdi. Veoma smo dobri prijatelji i naravno da pratim sve momke sa kojima sam igrao u Crvenoj zvezdi i generalno mi se sviđa Srbija kao zemlja", rekao je Mekel na početku razgovora za MONDO.

Marko Simonović je nakon prošle sezone u kojoj je uzeo triplu krunu završio karijeru i ušao u stručni štab crveno-belih. O tome je iskusni Simonović pričao za MONDO, a njegov nekadašnji saigrač ne sumnja da će doskorašnji krilni igrač uspeti kao član stručnog štaba.

"Naravno da će biti dobar. On ima sjajan košarkaški um, veliki je radnik, znam da nekoliko godina želi da postane trener i uveren sam da će biti sjajan. Možda mu pošaljem poruku pred meč", rekao je Mekel.

Evo zašto voli Srbiju!

"Bila je teška situacija u Crvenoj zvezdi, ali posle svega sam otišao u Makabi i to je bio odličan transfer za mene. Nažalost nisam završio sezonu u Srbiji, ali takva je košarka. Zemlju sam zavoleo, na neki način je sličan mentalitet Srba i Izraelaca. Ljudi u Srbiji su jako topli i gostoljubivi i veoma mi se svideo Beograd. Imam lepe uspomene odatle."

 On i Gaj Pnini su jedina dvojica igrača koja su igrala i na prošlom Eurobasketu, a evo kako je odgovorio na pitanje da li se seća Eurobasketa 2011. godine i tuče Gaja Pninija sa Nenadom Krstićem.

"Nečega se sećam, ali ovo mi je peti Eurobasket, ne sećam se baš svakog meča", naglasio je on. 

Počeo je Izrael sa dve pobede Izrael ovo takmičenja pre nego što je došao poraz od Poljske, a pre toga su doživeli pravi šamar u kvalifikacijama...

"Imali smo lošu nedelju pre Eurobasketa sa dva poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali osećam da nas je to probudilo i veoma sam srećan što smo startovali sa dve pobede", jasan je Mekel.

U pobedi protiv Finske meč je otišao u produžetak, a Mekel je ozbiljno naljutio Denija Avdiju jer u poslednjem napadu regularnog toka igre nije uspeo da mu doda loptu već je sam išao da rešava meč.

"To je košarkaška akcija, gledao sam Denija, ali je njegov čuvar bio tu, tako da sam uradio pravu stvar. Otišao sam do obruča, promašio sam šut, ali srećom smo pobedili", prisetio se Mekel te situacije.

Pričao je i o porazu od Poljske koji mnogi nisu očekivali.Ipak kada šut ne ide...

"Teška utakmica za nas. Bila nam je potrebna ova pobeda protiv Poljske. Sad nas čekaju mečevi sa Srbijom i Češkom i moramo da se spremimo za te izazove. Mislim da nismo imali fokus u odbrani, neke otvorene šuteve nismo pogodili, a Poljska je pogodila neke teške i to u ključnim trenucima. To je rešilo utakmicu", objasnio je Mekel.

Sada ide meč sa Srbijom!

"Naravno da smo autsajderi protiv Srbije, ali... Borićemo se kao na svakoj utakmici, uradićemo sve što možemo za pobedu koja nam treba", objasnio je on.