Eurobasket 2022

ŠESTA LIČNA - POEZIJA SRBIJE NA EUROBASKETU! Kako su "orlovi" demonstrirali silu u Pragu? Poslušajte od Miloša i Edina!

Autor Mladen Šolak

U najnovijoj epizodi Mondo podkasta "Šesta lična", Miloš Jovanović i Edin Avdić analiziraju odličan početak Srbije na Evropskom prvenstvu u Češkoj.

Izvor: Mondo

Poezija. Prosto, samo – poezija.

Ako bi opisali igru reprezentacije Srbije u sinoćnjem demoliranju nesretnih Finaca, sve dalje od gorenavedene reči bilo bi čist višak. Međutim, na vašu (ne)sreću, mi čak imamo ceo podkast o tome...pa bi bilo red reći ponešto na te teme.

Šesta lična
Izvor: YouTube/MONDO portal

Srbija je, elem, u Pragu odigrala svoju najbolju utakmicu od dolaska. Nakon povremenih demonstracija moći, Orlovi su baš Fince izabrali da gurnu u mlin za meso, i ova savršena kombinacija odbrane, tranzicije i visoke realizacije bila je previše za Markanena i momke. Već na poluvremenu bilo je „previše“ razlike za našu reprezentaciju, a nisu se Karijevi momci zaustavili ni u drugom periodu. Intenzitet je popustio tek tamo negde pred kraj, ali tad je već bilo dobrano prekasno...

Čak šestoro naših igrača završilo je dvocifreno – lepo je bilo videti Nedovića kako postiže poene i trojkama i prodorima, a uživali smo opet u vrhunskoj partiji Nikole Jokića, koji je sa nekoliko „kvoterbek“ pasova podigao publiku na noge. Vasa Micić, Nikola Kalinić i ostali bili su standardni, a posebno izdvajamo Marka Jagodića-Kuridžu koji je pogodio sva tri šuta, doprineo u skoku i imao jedno prelepo zakucavanje iz kontre.

Ponedeljak je bio jedan od onih dana kad igraju samo dve grupe, pa smo tako videli još svega pet utakmica. U Milanu smo mogli da vidimo i jedno enormno iznenađenje – Ukrajina je ničim izazvano pobedila Italijane i tako napravila opštu pometnju u svojoj grupi, gde se više uopšte ne zna ko će šta...dobro, osim Grčke. Italijani su potpuno kalirali u četvrtoj četvrtini, a to su na najbolji mogući način iskoristili Svi Mihaljuk i drugovi. Druga dva meča nisu doneli rezultatska iznenađenja – Grci su dali Janisu dan poštede i pregazili Veliku Britaniju, dok je Hrvatska teže nego očekivano stigla do bodova protiv neugodne Estonije, koja je opet ispromašivala nekoliko potencijalnih šuteva za pobedu.

A u Pragu – Izrael je propustio jednu lepu priliku da overi plasman, jer su ih nadigrali Poljaci i to opet, pre svih, vremešni Ej Džej Sloter koji je ovog Septembra rešio da podseti sve kako je on to nekada umeto. Naravno, ništa manje zaslužan nije bio ni „selektor“ Ponitka, dok je u dresu Izraelaca potpuno ovaj put podbacio Deni Avdija. Česi su iščupali pobedu protiv Holandije, uz konačno inspirisanog Jana Veselog – Satoranski je ponovo pošteđen, i ako bi Češka da se pruži tih par sati do Berlina, valjaće im njegovi minuti kad bude najviše trebalo.

Kako ste već navikli, Edin i Miloš će sve ovo potanko analizirati u petom Evrobasket podkastu. Imaćete prilike da čujete i šta je bilo dobro i šta manje dobro...a valjda ćete se malo i nasmejati. Ko zna, ume i to da se desi.

Vidimo se opet ubrzo, još koliko...oh, sutra!