NOVA REAKCIJA

NOVI OBRT, LEGENDARNI TURČIN PROZIVA GRUZIJU POSLE HAOSA: Mi lažemo? Pokažite snimke ako imate m**a!

Autor Nemanja Stanojčić

Hidajet Turkoglu traži od Gruzje da pokaže snimke sa sigurnosnih kamera i da tako pokaže svima ko je zaista kriv za skandal...

Izvor: Twitter/@clutchPointsApp/MN Press

Strasti se ne smiruju na Eurobasketu. Posle skandala na utakmici između Turske i Gruzije svakodnevno stižu nove informacije o tome. Na terenu je izbio fizički obračun između Furkana Korkmaza i Dude Sanadzea, posle čega su ljudi iz Turske tvrdili da su ih protivnički igrači uz pomoć obezbeđenja napali na putu ka svlačionici i da su se samo branili. Bio je to samo početak sage...

Tokom dana oglasio se Tornike Šengelija, najbolji igrač Gruzije, koji je optužen da je bio među onima koji su napali Turke van terena. Sada je na to reagovao legendarni turski igrač, a sada prvi čovek košarkaškog saveza te zemlje Hidajet Turkoglu. On ima samo jedan zahtev od Gruzije, domaćina te grupe - da pokažu snimke sa sigurnosnih kamera.

"Mi smo provocirali i mi lažemo? Važi, onda neka pokažu snimke sa sigurnosnih kamera ako imaju m**a i neka svi vide ko laže i ko provocira. Sledeći put kada ih vidite pitajte ih to. Ukoliko veruju u svoju verziju priče, neka pokažu te snimke, pa neka se vidi sve šta se događalo u svlačionici. Ako ih nemaju, onda ne treba da pričaju o toj situaciji", poručio je Turkoglu.

Nije ovo jedini detalj o kom se priča sa tog meča, pošto u momentu sukoba nije došlo do zaustavljanja vremena, pa su tako protekle 22 sekunde. Zbog toga je Turska uložila žalbu koju je FIBA potom odbila. Izgleda da to nije preterano uticalo na njih pošto su rutinski izašli na kraj sa Belgijom (78:63). Korkmaz je taj meč završio sa 16 poena i 5 skokova, dok je Šejn Larkin dao samo tri, uz šest asistencija i četiri skoka.