SJAJNO!

HIT! TRAŽE RAKIJU I SKANDIRAJU JAGODIĆ-KURIDŽI! Srbi prave HAOS na Eurobasketu: Koliko će Marko dati poena? KOLIKO MOŽE!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Navijači Srbije uživaju u Pragu pred meč sa Izraelom. /Od izveštača Monda sa Eurobasketa Nikole Lalovića/

Izvor: MONDO/Nikola Lalović/Mnpress

Navijači Srbije napravili su spektakl pred meč sa Izraelom u Pragu. Ispred dvorane ore se dve pesme. Jedna je "Šaljite rakiju", a druga "Jagodić-Kuridža". Odlično raspoloženje i fenomenalna atmosfera pred četvrti meč grupne faze takmičenja na Eurobasketu. Kao i svaki put do sada, tako su i ovog puta navijači u Češkoj oduševili sve.

Kako sve to izgleda ispred "O2 Arene" dočarao je izveštač MONDA iz Praga koji je imao priliku i da razgovara sa grupom srpskih navijača. Jedan od njih držao je flašu u ruci, a na pitanje šta je unutra usledio je kratak i jasan odgovor "Rakija", pa onda i potvrda da je u pitanju domaća. Zatim je usledilo horsko pevanje "Šaljite rakiju, šaljite rakiju". Zaista sjajno raspoloženje grupe navijača.

Nedugo zatim usledio je omaž za igrača koji je već kupio srca navijača. Marko Jagodić-Kuridža (35). Najiskusniji igrač srpskog tima od starta šampionata dobija ovacije i aplauze sa tribina, sada su još jednom pokazali koliko ga cene. Svi zajedno pevali su "Jagodić-Kuridža". Na pitanje koliko će Marko poena da postigne protiv Izraela usledio je odgovor koji je nasmejao sve "Daće koliko može". Ponovo će dvorana pevati njegovo ime.

Nije bio tu kraj zabavi, bilo je i nekoliko navijača koji su pevali "Poljska, Srbija", ta dva tima odigraće meč u poslednjem kolu grupne faze, verovatno će rešiti pitanje prve pozicije, ali ono što je bilo zanimljivo jesu male prozivke i "peckanja". Neki od njih su se šalili sa grupom navijača da su oni bili ti koji su vikali i skandirali Jamu Madaru pre nekoliko dana "pi**o grobarska". Na to su se oni samo nasmejali.

Usput us navijači otkrili i da su morali da obiđu četiri knjižare u Pragu kako bi pronašli pravu koja može da im odštampa transparent na kom je pisalo "Šaljite rakiju".