Eurobasket 2022

ŠTA GOD SELEKTOR REKAO, JA SAM SUTRA SLOBODAN! Hit izjava Nikole Kalinića - Nadam se da će dati odmor!

Autor Mladen Šolak

Nikola Kalinić dao izjavu odmah posle pobede protiv Izraela na Eurobasketu i otkrio šta planira za sredu.

Izvor: RTS/screenshot

Nikola Kalinić je bio uobičajeno pouzdana snaga u igri Srbije i u četvrtom meču na Evropskom prvenstvu, protiv Izraela. "Orlovi" su ostvarili pobedu, a maestralni Nikola Jokić odigrao je spektakularnoi povukao ekipu ka trijumfu sa 29 poena i 11 skokova, uz pet asistencija.

"Nije iznenađenje, nije za džabe dvostruki MVP NBA lige. Mađioničar je sa loptom, sve izgleda lako kad on radi i nama olakšava život. Svi mi izgledamo mnogo bolje kad igramo sa njim. Uživanje je igrati kraj njega, ali ne zadovoljavamo se postignutim, umorni smo, ali spremamo se za Berlin, tamo su najbitnije utakmice", rekao je Kalinić posle utakmice za Radio-televiziju Srbije.

Svi su ispratili njegov dijalog sa selektorom Pešićem u ponedeljak uveče o slobodnom danu posle ove utakmice. Kalinić je rekao da mu je sreda dan za odmor, šta god šef struke "orlova" naredio! "Nadam se (da će dati slobodan dan) ja sam svakako slobodan sutra, šta god on rekao", nasmejao se Kalinić.

Upitan za duel protiv Poljske u četvrtak, Kalinić je rekao da je od starta očekivano da taj meč odlučuje ko će biti prvi u grupi i izvesno igrati protiv Hrvatske u osmini finala. "Donekle i očekivano, svi smo pre početka grupne faze očekivali najviše od Poljske, tamo ima najviše iskusnih igrača, na nivou Evrolige i Evrokupa. Ponavljam, nije iznenađenje, ali i u drugim grupama se događaju iznenađenja", rekao je Kalinić.