Uživo

BAJKA BOSNE I HERCEGOVINE POSTALA KOŠMAR! Ništa od senzacije, Litvanija je POČISTILA u meču odluke!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine neće igrati nokaut fazu.

Izvor: Profimedia

Košarkaši Bosne i Hercegovine završili su takmičenje na Evropskom prvenstvu u košarci već u grupnoj fazi takmičenja! Iako su u trećem kolu savladlai Sloveniju i tako sebi "kupili" dve meč lopte, reprezentativci BiH poraženi su od Francuske, zatim i od Litvanije u meču koji je baltičku zemlju odveo u nokaut fazu.

Peti meč grupne faze bio je velika šansa da se ekipa predvođena Džananom Musom i Jusufom Nurkićem plasira u drugi deo turnira, ali iskusni Litvanci nisu ostavili ni promil šansi reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Dvojica najboljih košarkaša nisu mogli da pariraju raspoloženim Litvancima, koji su preko Grigonisa stigli do prednosti, a dominacijom Valančijunasa i Sabonisa u reketu uspevali da održe visoku razliku.

Imala je Litvanija i više od 20 poena prednosti, a reprezentacija Bosne i Hercegovine samo se na trenutke vraćala u meč. Bili su blizu da "zakuvaju" situaciju na meču u poslednjoj četvrtini, kada su propustili nekoliko prilika da se spuste na jednocifren zaostatak, a kada to nisu uspeli da izvedu meč je bio gotov...

Litvanija će, uz Nemačku, Sloveniju i Francusku nastaviti takmičenje u nokaut fazi takmičenja.

16:23

Statistika!

Najefikasniji igrač meča bio je Džanan Musa sa 22 postignuta poena, a u poraženom timu pratio ga je samo Jusuf Nurkić koji je dodao 15. Svi ostali igrači BiH imali su jednocifren poenterski učinak, a to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije pripreti Litvancima.

U pobedničkoj ekipi čak četvorica košarkaša bili su dvoicfreni - Grigonis je meč završio sa 16 poena, Valančijunas, Brazdeikis i Butkevičijus su dodali po 13, a Sabonis 12.

16:20

KRAJ - 87:70!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu već u grupnoj fazi, pošto je u petom kolu grupe B ubedljivo poražena od Litvanije.

16:09

35. minut - Poslednji voz za Berlin!

Ostlao je još samo pet minuta meča, a Bosna i Hercegovina i dalje ima dvocifreni zaostatak. Istina, sa maksimalnih 22 poena spustili su na "samo" 12 razlike, pa i dalje postoji nada da bi u spektakularnom finišu mogli da stignu do pobede i nokaut faze.

15:56

Kraj treće četvrtine - 75:59!

Pokazala je zube Bosna i Hercegovina u finišu treće deonice, ali je prednost i dalje veoma ubedljiva.Pred poslednjih 10 minuta, Litvanci su mnogo bliži pobedi.

15:40

24. minut - Konačno koš, 62:45!

Serijom 6:0 na početku treće deonice Litvanija je otišla na 20 poena razlike, ali je Roberson pogodio trojku iz ćoška za smanjenje prednosti. Bio je to prvi pogodak BiH, nakon tri minuta igre u trećem periodu meča.

15:19

POLUVREME - 56:42!

Ogromna razlika nakon dve četvrtine znači i da je Litvanija daleko bliže trijumfu koji bi je odveo u nokaut fazu. Reprezentacija Bosne i Hercegovine moraće da pronađe novu snagu u nastavku i dobrom odbranom "istopi" rezultatski zaostatak.

15:11

17. minut - Deset razlike, 49:39!

Loša odbrana reprezentacije BiH u reketu, gde su svi visoki igrači imali ogromnih problema sa Valančijunasom i Sabonisom, uvela je ekipu u problem sa ličnim greškama. Iskusni Litvanci profitirali su iz toga, pa sada imaju dvocifrenu prednost.

15:02

15. minut - Problem za BiH, 42:36!

Najbolji košarkaši Bosne i Hercegovine pronašli su ritam u napadu, ali deluje da je odbrana slabiji deo tima u uvodnom delu ovog meča. Grigonis (14) i Valančijunas (11) su već dvocifreni, a Litvanija je ubacila 42 poena za manje od 16 minuta igre.

14:51

Kraj prve četvrtine - 28:28!

Zahvaljujući fenomenalnom Grigonisu koji je u prvoj deonici postigao 14 poena, Litvanci su tokom većeg dela prve četvrtine imali prednost, ali je Nurkić izjednačio u poslednjoj sekundi. Nakon dobre akcije bosne i Hercegovine, Atić je izbacio loptu u ruke Jusufu Nurkiću, koji je pogodio trojku!

14:44

7. minut - Raspucala se Litvanija!

Marijuš Grigonis je stigao na utakmicu i trenutno je centralna figura meča. Nakon što je na početku pustio Valančijunasa i Sabonisa da pogađaju, bek Panatinaikosa uzeo je stvar u svoje ruke i već ima 14 postignutih poena, od čega su četiri trojke!

On je trenutno najefikasniji na susretu Litvanije i BiH, a njegova reprezentacija ima prednost - 26:18!

14:37

2. minut - Okršaj najboljih!

Počelo je baš onako kako se očekivalo. Nakon više od dva minuta, svih 15 poena na meču postigli su Jonas Valančijunas, Domantas Sabonis, Jusuf Nurkić i Džana Musa!

14:30

PETORKE!

Ovo su starteri na današnjem meču:

Litvanija: Butkevičijus, Grigonis, Jokubaitis, Sabonis, Valančijunas

Bosna i Hercegovina: Atić, Halilović, Musa, Nurkić, Roberson

14:25

Prve zvezde Bosne i Hercegovine!

Naravno, odmah na prvi pogled, u ekipi Bosne i Hercegovine izdvajaju se NBa igrač Jusuf Nurkić i novi košarkaš Real Madrida Džanan Musa. Od njih dvojice najviše će zavisiti rezultat današnjeg meča.

Poenterski, Džana Musa je lider ekipe sa prosekom od 21,3 poena po meču, a odmah iza njega su Džon Roberson 16,8 i Jusuf Nurkić 16,5. Centar Portlanda je dominantnan u skoku, pa hvata čak 7,5 lopti po meču. Njega u toj kategoriji prate Miralem Halilović sa 7,3 i Kenan Kamenjaš sa 3,8 skokova po utakmici.

Kada su u pitanju asistencije, Edin Atić i Musa dele prvo mesto sa po 3,8 dodavanja na meču, a iza njih je plejmejker Roberson sa 3,3 dodavanja saigračima.

Izvor: Profimedia/Marius Becker/dpa

14:10

Prve zvezde Litvanije!

Oči su najviše uprte u Valančijunasa i Sabonisa, ali su Litvanci daleko više od tima koji vuku samo dvojica igrača. Ima tu mnogo kvaliteta, iskustva i želje da se takmičenje nastavi u nokaut fazu. Evo nekih od statističkih parametara Litvanca:

Što se tiče poena, ekipu predvodi Jonas Valančijunas sa 19,8 poena po meču, a prate ga Mariuš Grigonis sa 15,8 i Domantas Sabonis koji prosečno ubacuje 12 poena po meču. Što se tiče smkokova, Valančijunas dominira sa 10,5 uhvaćčenih lopti po meču, a iza njega su Sabonis sa 7,3 i Kristupas Žemaitis sa šest skokova.

Najbolji asistent tima je Grigos sa četiri dodavanja po meču, dok su nešto slabiji Rokas Jokubaitis (3,8) i Lukas Lekavičijus (2,5).

Izvor: Profimedia

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
13:40

Podsećanje na 2013. godinu!

Tokom Evropskog prvenstva u košarci 2013. godine, reprezentacije Litvanije i BiH bile su u sličnoj situaciji. U poslednjem kolu grupne faze borile su se međusobno za prolaz u narednu fazu, a samo jedna selekcija mogla je da se pridruži Srbiji i Letoniji.

Predvođeni fantastičnim Mirzom teletovićem, reprezentativci Bosne i Hercegovine stigli su do pobede (78:72), ali on nije bila dovoljna da u formiranom krugu izbore prolaz dalje. Litvanci su otišli čak do finala, a na čuvenom meču od pre devet godina stvorio se kult o Mirzinim "trojkama sa parkinga".

Mirza Teletović sa parkinga
Izvor: Youtube/rishaTV
13:30

Današnji parovi!

Danas su na programu tri meča u grupi B, a nakon što te utakmice budu odigrane znaćemo i konačan plasman u grupi. Sastaju se:

  • 14:30 Litvanija - Bosna i Hercegovina
  • 17:15 Francuska - Slovenija
  • 20:30 Mađarska - Nemačka
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
13:15

Dobar dan!

Jedan od najzanimljivijih mečeva poslednjeg kola grupne faze na Evropskom prvenstvu u košarci danas će u Kelnu odigrati Litvanija i BiH! Reprezentacija bosne i Hercegovine napravila je senzaciju pobedom nad Slovenijom, a trijumf nad Litvancima doneo bi im osvetu za 2013. godinu i prolaz u nokaut fazu takmičenja.

Takođe, ispadanje Litvanaca već u grupnoj fazi turnira bilo bi neočekivano. Iskusni tim sa Baltika predvode NBA zvezde Jonas Valančijunas i Domantas Sabonis, a u timu je i nekoliko iskusnih igrača sa bogatim evropskim iskustvom.

Ukratko

  • Litvanija - BiH 87:70
  • Ko pobedi - prolazi
učitaj još +