Eurobasket 2022

DA LI FIBA ŽELI BIH U DRUGOM KRUGU? Jusuf Nurkić očekivao "više poštovanja"

Autor Mladen Šolak

Najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine objasnio šta ga tišti posle eliminacije sa Eurobasketa porazom protiv Litvanije.

Izvor: Sportklub/Screenshot

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ni ovog puta nije uspela. U meču odluke protiv Litvanije glatko je izgubila i moraće da ide kući, iako je u Kelnu ostvarila dve pobede i "skinula skalp" šampionu Evrope – Sloveniji. Posle meča u kojem su se Litvanci pitali za sve, najbolji igrač BiH Jusuf Nurkić rekao je da nema šta kome da zameri u timu.

"Čestitam Litvaniji na pobedi. Žao mi je, kako smo imali respekt i poštovanje ovih par utakmica, mislio sam da ćemo imati više... Ali nećemo se žaliti na sudije, imali svoje šanse, dali smo sve od sebe - budite sigurni u to. Momcima svaka čast za sve od prvog dana, dali smo sve od sebe", rekao je Nurkić u izjavi za "Sport klub".

"Nisam razočaran apsolutno, takva je situacija. Kroz šta smo sve prošli... Trenera dobjiete dve sedmice pred početak Eurobasketa, a očekivanja u našoj državi nikad ne manjka. Pokušali smo da damo sve od sebe, ali nemam šta da zamerim ni sebi, ni igračima, ni treneru, u jako nezgodnu situaciju je stigao", dodatakao se Nurkić i statusa selektora Adisa Bećiragića.

"Nije sve ni do sportske sreće, ima i do kriterijuma, da li FIBA hoće BiH u drugom krugu. Ipak, dali smo sve od sebe. Bosna i Hercegovina mora dati sve od sebe da imamo pripreme, nacionalne saveze u svim sportovima, a onda da se nadamo nekom rezultatu", dodao je Jurkić na oproštaju od Evropskog prvenstva.