CRTA SE KOSTUR!

HRVATSKA POBEGLA OD SRBIJE - ODREDILA NAM RIVALA: Drama na Eurobasketu, sve je jasniji put Orlova ka FINALU!

Autor Nebojša Marković

Selekcija Hrvatske je pobedom nad Ukrajinom stigla do trećeg mesta u grupi C i poslala Italiju na eventualni megdan sa Srbijom.

Izvor: MN Press/Profimedia

Košarkaši Srbije saznali su ime eventualnog protivnika u osmini finala Eurobasketa ukoliko u četvrtak uveče i zvanično potvrde prvu poziciju u grupi D.To će biti reprezentacija Italije, koja je završila na četvrtom mestu u grupi C, a sve zahvaljujući pobedi Hrvatske protiv Ukrajine!

Nema više nikakve dileme - Hrvatska je u poslednjem kolu grupne faze savladala Ukrajince 90:85. Tako se plasirala na treće mesto grupe C i to nakon namernog promašaja Bojana Bogdanovića kako bi i Hrvatska i Ukrajina izbegle Srbiju u osmini finala!

Hrvati su u tesnoj utakmici dugo strepeli, ali su u poslednja četiri minuta meča nošeni Bojanom Bogdanovićem uspeli da "prelome" Ukrajince i stignu do "zlata vredne" pobede. Tako će sa trećeg mesta ići na drugoplasirani tim iz grupe u kojoj je Srbija, koji će biti Finska pod uslovom da Srbija večeras pobedi Poljsku.

Ukrajina ovim porazom završava na drugom mestu u grupi C, dok su Italijani četvrti i biće rival Srbije ukoliko "orlovi" u četvrtak od 21.00 savladaju Poljsku i tako osiguraju prvo mesto u grupi D. Inače, ranije je utvrđeno da će, ukoliko Srbija bude prva u grupi, njen par u osmini finala s Italijom "ukrštati" u četvrtfinalu sa parom Francuska - Turska.

U timu Hrvatske je najbolji bio Bojan Bogdanović sa 27 poena, Dominik Mavra je dodao 13, a Krunoslav Simon 11. Što se tiče Ukrajine, prvi poenter je bio Volodimir Herun sa 21 poenom, Bogdan Bliznjuk je imao 16, dok je Svjatoslav Mihailijuk dodao 14 poena.