Izbor!

SRBIJA IMA DVA PUTA DO EVROPSKOG ZLATA - VEČERAS PADA ODLUKA: Evo šta nas čeka do kraja Eurobasketa!

Autor Dušan Ninković

Od rezultata protiv Poljske zavisi da li će Srbija biti u gornjem ili donjem delu "kostura" za nokaut fazu.

Izvor: MN Press

Grupna faza na Eurobasketu privodi se kraju, a Srbija će poslednji meč u grupi D igrati protiv Poljske. Nakon četiri pobede u uvodnim kolima, izabranici Svetislava Pešića imaju priliku da u nokaut fazu stignu sa maksimalnim učinkom, ali... Postoji opcija i da Srbija izgubi od Poljaka, pa da kao drugoplasirana selekcija grupe D ode u drugi deo žreba.

Dva potpuno različita puta "crtaju" se za srpsku reprezentaciju i sigurni smo da "Orlovi" večeras neće kalkulisati. Ipak, treba razmisliti o tome koji je put ka evropskom zlatu lakši u ovom trenutku! Na jednom putu je kao potencijalni protivnik u polufinalu Slovenija, dok je na drugom putu Grčka!

Pobeda reprezentacije Srbije protiv Poljske poslala bi našu reprezentaciju na megdan Italijanima, koji su nam dužni za poraz u Beogradu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Ovo bi bila prilika za osvetu, ali i samo jedna usputna stanica na putu ka završnici turnira. Usledio bi okršaj protiv boljeg iz duela Francuske i Turske, a zbog povrede Šejna Larkina tim Ergina Atamana je autsajder u tom susretu. Ukoliko bi Srbija preskočila i tu prepreku, verovatno bismo protiv SLovenaca gledali reprizu finala iz 2017. godine.

Sa druge strane, poraz Srbije od Poljske prebacio bi srpsku reprezentaciju u gornji deo žreba! Ukoliko se ne desi čudo i Velika Britanija od 21:00 savlada Italiju, drugoplasirani tim naše grupe odmeriće snagu sa Ukrajincima u prvom meču eliminacione faze. Nakon toga bi usledio meč protiv boljeg tima iz okršaja Španije i Litvanije, a zatim u eventualnom polufinalu Grčka predvođena Janisom Adetokunbom. Čini se da je taj put podjednako težak...

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Podsećamo, pobedom Hrvatske nad Ukrajinom saznali smo da će Italijani završiti na četvrtom mestu u grupi C, a zbog toga što je Bojan Bogdanović promašio slobodno bacanje u samom finišu utakmice, Ukrajinci su dobili priliku da u slučaju pobede Srbije večeras "izbegnu" naš tim u osmini finala.