Problem!

JANIS IZAŠAO I NIJE SE VRAĆAO - DA LI SE POVREDIO NAJBOLJI IGRAČ GRČKE? Adetokunbo gledao pobedu, Itudis otkrio detalje!

Autor Dušan Ninković

Najbolji igrač Grčke nije ulazio na parket u drugom delu treće i tokom čitave četvrte deonice meča protiv Estonije.

Izvor: Twitter/harris_stavrou/printscreen

Pobeda Grčke nad Estonijom (90:69) mogla bi da se pretvori u najveći košmar Grka na Eurobasketu. Najbolji igrač njihovog tima Janis Adetokunbo zaradio je povredu u finišu treće deonice, a ostatak utakmice presedeo je na klupi za rezerve. Ostaje da se vidi kog stepena je njegova povreda, a Grci se nadaju da su osmehi koje je kamera nekoliko puta uhvatila signali da će najbolji igrač biti spreman za nastavak turnira.

Novinari na licu mesta primetili su da je oko noge Janisa Adetokunba zavijen led, ali na sreću nije koleno kao što se u prvih mah mislilo. Po informacijama do kojih su stigli grčki mediji, Janis je povredio skočni zglob i pauza ne bi trebalo da bude preduga. Takve njihove informacije potvrdio je i selektor dimitris Itudis, koji će očigledno moći da računa na prvu zvezdu tima i u narednim mečevima.

Reprezentacija Grčka završila je svoje obaveze u grupnoj fazi takmičenja, a sada ih čeka tri dana pauze. Naredni meč na Evropskom prvenstvu Grci će igrati 11. septembra, a rival će im biti Češka, koja je pobedom nad Izraelom u poslednjem kolu obezbedila prolaz u nokaut fazu.

Inače, Janis je danas protiv Estonaca na terenu proveo manje od 20 minuta, a to mu je bilo dovoljno da bude najefikansiji igrač meča. Postigao je 25 poena, imao pet skokova i četiri asistencije, a njegovi procenti šuta bili su impresivni. Šutirao je Janis 6/7 slobodna bacanja i 8/9 za dva poena, a pogodio je i jedini put kada je šutnuo za tri poena.