PROBLEM

POTENCIJALNI PROTIVNIK SRBIJE DOŽIVEO STRAŠAN UDARAC: Zbog povrede ostali bez jednog od NAJBOLJIH na Eurobasketu!

Autor Milutin Vujičić

Ergin Ataman čuo je loše vesti pošto neće moći da računa na jednog od najboljih igrača do kraja Eurobasketa.

Izvor: Profimedia

Najbolji košarkaš reprezentacije Turske Šejn Larkin (29, 182 cm) završio je učešće na Eurobasketu zbog povrede koju je zaradio na meču protiv Španije. Larkin je na tom susretu, koji je Turska inače izgubila posle velike drame u završnici (72:69), povredio prst šuterske ruke i zbog toga će čak morati i na operaciju, tako da je prva prognoza lekara da će najmanje dva meseca odsustvovati sa terena.

Ne samo da neće biti tu za Tursku koja je otputovala u Berlin i sprema se za osminu finala Eurobasketa protiv Francuske, nego ga Ergin Ataman neće imati ni na startu klupske sezone u Evroligi.

"Ovo je šok za nas pošto smo očekivali da će se vratiti. Ali, takve su vesti... Ovaj Eurobasket je završen za Šejna Larkina", potvrdio je ogorčeni selektor turskih košarkaša Ergin Ataman, koji se nakon prolaska u osminu finala požalio opet na tretman kod FIBA zbog termina od 12 časova.

Turska je inače zauzimanjem drugog mesta u grupi "A" koja se igrala u Tbilisiju dobila vrlo težak zadatak pošto ih čeka Francuska. Zanimljivo, pobednik ovog duela mogao bi na Srbiju, ako "orlovi" prođu Italiju u osmini finala.

Šejn Larkin je inače Amerikanac, saigrač našeg Vasilija Micića u Efesu, a do sada se nije proslavio na Eurobasketu kako se to mislilo, bar na osnovu njegove reputacije iz Evrolige. Larkin je do sada u proseku postizao 9,2 poena uz tek svaki treći pogođeni šut iz igre (33 odsto).