AU!

DA LI JE OVO JAVNA KUĆA!? Isplivao šokantan snimak iz svlačionice Francuske - NBA as vikao na saigrače na Eurobasketu!

Autor Nemanja Stanojčić

Evan Furnije vikao je na Rudija Gobera, Tomasa Ertela i saigrače tokom Eurobasketa...

Izvor: YouTube/Printscreen/FFBB

Francuska je odradila posao u prvoj fazi Eurobasketa, "grupu smrti" završila je na trećem mestu iza Slovenije i Nemačke i tako je zakazala duel sa Turskom u osmini finala. Pobednik tog duela igraće sa boljim iz okršaja Srbije i Italije u četvrtfinalu. Uoči okršaja sa ekipom Ergina Atamana pojavio se zanimljiv snimak na internetu. Na njemu se vidi haos u svlačionici "trikolora" posle utakmice sa Mađarskom (78:74).

Tim Vensana Kolea se jedva izvukao u tom meču u Kelnu, bio je veliki favorit, imao veliku prednost tokom većeg dela meča, a onda je u završnici umalo sve prokockao. Nisu Mađari uspeli da naprave iznenađenje, ali je unutar pobedničkog tima viđena nesloga. Jedan od lidera ekipe Evan Furnije vikao je na saigrače. Član Njujork Niksa povišenim tonom obraćao se sunarodnicima, oko njega bili su Rudi Gober, Mustafa Fal, Tomas Ertel, a u svlačionici bili su i ostali igrači. Svi su pažljivo slušali njegov govor, nije birao reči dok im se obraćao.

"Zašto izgledate zamrznuto? Znali smo da moramo da dobijemo ovaj meč. Možemo da pričamo o rivalima, sudijama i svemu, ali šta je bre ovo!? Javna kuća!? Protiv Litvanije dan ranije smo nešto i pokazali, zašto sada ne igramo, jer nam se ne dopada? Jer je Mađarska? Ova utakmica ostaje iza nas, pobedili smo, ali ovo ide u smeće. Nikad, ali nikad više ovako ne smemo da odigramo. Ovo nismo mi", vikao je Furnije na saigrače.

Inače, interesantno je da je ovaj snimak objavio košarkaški savez Francuske na svom zvaničnom "Jutjub" kanalu. Tamo su postavili snimak od oko 15 minuta koji pokazuje sve kroz šta su igrači prošli tokom grupne faze, neke zanimljivosti, izjave, pripremu utakmica i slično. Deo od oko tridesetak sekundi na kom Furnije viče na saigrače je ipak ono o čemu se najviše priča. Taj govor ih je izgleda "probudio" pošto su dva dana kasnije ubedljivo savladali Bosnu i Hercegovinu (81:68), ali ih je onda uništio Luka Dončić koji je dao 47 poena u pobedi Slovenije (88:82). Duel sa Turskom zakazan je za subotu u 12 časova.