Ne zaleće se!

SRBIJA? MA ZNA KARI ŠTA RADI! Rašo Nesterović progovorio o potencijalnom duelu sa Dončića i Jokića: Čekajte malo...

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji NBA centar Rašo Nesterović pričao je o Sloveniji, nokaut fazi Eurobasketa, ali naravno i o Srbiji! Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Pred početak eliminacione faze Eurobasketa u bioskopu pored velelepne "Mercedes benc" arene videli smo i projekciju filma "2017" o uspehu reprezentacije Slovenije i osvajanju zlata ovog tima na prošlom Eurobasketu.

Kao specijalni gost pojavio se i čuveni Rašo Nesterović, koji nije mogao da sakrije emocije nakon prikazivanja filma o najvećem uspehu slovenačkog sporta.

"To je sport i te emocije su deo svega. Film kao film kao što je Goran (Vojinović, režiser prim. aut) rekao dobro je što su se igrači otvorili i počeli su da pričaju stvari koje su se dešavale ne pred kamerama nego negde iza, 90 odsto stvaranja tima kako psihički tako i fizički je ono što se ne vidi na kameri", rekao je on.

Čekali smo novi Eurobasket punih pet godina zbog promene sistema takmičenja i zbog pandemije virusa korona, a sada smo konačno tu. Šta se promenilo?

"Mnogo toga. Nismo uspeli da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo, onda smo posle smo imali onu kovid pauzu dve-tri godine. Promenilo se i to da se Luka vratio prošle i ove godine, a tu je i Goran koji je u poređenju sa prošle četiri godine tu sa svojim iskustvom i razumevanjem. On može dosta da pomogne. Sada je Luka otišao dva stepenika gore, a Goran iako ima 37 godina spreman je i shvatio je svoju ulogu. Tačno se zna ko je gazda, ko je prvi, ko je drugi i svi su spremni da pomognu u timu", objasnio je Nesterović.

Sada svi gledaju Sloveniju kao favorita, što ranije nije bio slučaj.

"Sigurno da ima taj pritisak. Došla je ta nokaut faza, kao i fajnal for i to je uvek nezahvalno, jedan loš dan može da ti uništi ono što si trenirao tri meseca", jasan je Nesterović koji se potom osvrnuo na kvalitete nacionalnog tima Srbije:

"Oni će biti jedan od glavnih favorita sigurno. Mislim da su po trenutnim prognozama prvi favoriti i mislim da Kari zna šta radil. A o potencijalnom duelu sa Slovenijom ne bi, bilo bi lepo da prvo dođemo tu", završio je Nesterović i time ponovio ono što je upravo Svetislav Pešić toliko puta rekao - ne zalećite se, polako, meč po meč!