POHVALE

POGLEDAJTE KAKO IGRAJU SRBI, OVO JE BETON! Hrvata oduševila igra Orlova, podelio snimak: Naterali ih na RUKOMET! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Hrvatski novinar Toni Lazarušić ima samo reči hvale na račun srpskog tima.

Izvor: MN Press

Srbija igra odlično na Eurobasketu. U grupnoj fazi takmičenja u Pragu ostvarila je pet pobeda iz pet mečeva i želi tako da nastavi u eliminacionoj rundi šampionata. Usledila je selidba u Berlin i u Nemačkoj će se odigrati završnica, svi veruju u osvajanje medalje.

Partije "orlova" oduševile su mnoge, pa tako i hrvatskog novinara Tonija Lazarušića. Jedan od košarkaških eksperata, i čovek koji se bavi detaljnim analizama i potezima u raznim košarkaškim ligama, ovog puta je pisao o pulenima Svetislava Pešića. Postavio je dva zanimljiva snimka na kojima je pokazao igru srpskog tima.

Na prvom snimku nalazi se jedan detalj sa meča protiv Finske koji pokazuje način na koji je odigrana odbrana. Protivni nisu imali priliku da upute šut ka košu na vreme, skoro pa savršeno odigrana defanzivna sekvenca tima. "Lako za napad Srbije, kad imaš Micića i Jokića daćeš dovljno poena kako god okreneš. Ali, odbrana je beton. Finci su potrošili ceo napad igrajući rukomet", napisao je Toni.

Drugi snimak je jedan od napada Srbije na meču protiv istog rivala. Tačnije, izdvojen je potez Vladimira Lučića. Kapiten Srbije je ostavio loptu za Ognjena Jaramaza, onda je krenuo da trči u reket i dobio je dodavanje od Nikole Kalinića za lake poene. "Mora biti bar jedan 'kat' po utakmici", napisao je Lazarušić.

Sada Pešićevi "orlovi" moraju da pokažu i u nokaut fazi slične partije. Prvi rival na putu ka medalji je selekcija Italije. Tim koji ih je namučio na pripremnom turniru u Hamburgu i tada je Nikola Jokić "nacrtao" akciju za pobedu. Bilo bi lepo da ishod bude isti, samo sa malo manje drame...