PROSLAVA

DOBIO ISKLJUČENJE, PA ŽESTOKO SLAVIO IZBACIVANJE SRBIJE: ŠOU Italijana u Berlinu - o njegovom slavlju svi pričaju!

Autor Nemanja Stanojčić

Selektor Italije slavio je sa igračima posle velike pobede.

Izvor: Twitter/Eurohoopsnet/printscreen

Srbija je ispala sa Eurobasketa, Italija nastavlja borbu za medalju! Imao je srpski tim vođstvo, delovalo je da ide ka pobedi, sve do isključenja selektora Đanmarka Poceka. Njegov emotivni izlazak u suzama bio je injekcija samopouzdanja za ekipu. Posle toga zaigrali su mnogo bolje, serijom 16:2 za pet minuta igre u poslednjoj deonici napravili su preokret.

Njegov potez okrenuo je meč u korist "azura", a po završetku susreta napravio je šou. Nekadašnji trener Cedevite slavio je sa svojim igračima ogroman uspeh. Čak su mu dobacivali da će ga "kandidovati za predsednika". Emocije, slavlje, sve je uneo u proslavu sa svojim izabranicima i to ispred košarkaša Srbije koji su pognutih glava odlazili u svlačionicu. Neće mu to verovatno zameriti...

Poceko je igračku karijeru proveo uglavnom u domovini, igrao je na poziciji pleja, a van Italije je bio u Saragosi i Himkiju. Trenerskim poslom počeo je da se bavi u Orlandini, a od 2015. do 2017. bio je pomoćni trener u Cedeviti. Od 2018. je ponovo postao šef stručnog štaba, pa je vodio Fortitudo, Sasari i onda je bio asistent u Armaniju, a selektor Italije postao je u junu ove godine, zamenio je Mea Saketija.