POGLEDAJTE!

OVO NISTE VIDELI U PRENOSU - ITALIJAN TEŠI SVE SRPSKE KOŠARKAŠE! Poceko oduševio na Eurobasketu, ovako se poštuje rival!

Autor Nemanja Stanojčić

Sjajan potez italijanskog selektora Poceka posle pobede protiv Srbije.

Izvor: Printscreen/Instagram/pod_obrucem

Snovi Italije o osvajanju medalje traju i dalje, dok Srbija pakuje kofere i vraća se kući sa Eurobasketa. Ponovo je tim "azura" bio koban za "orlove", kako u kvalifikacijama za Olimpijske igre, tako i sada na prvenstvu Evrope. Od sredine treće deonice, pa do kraja niko nije uspeo da zaustavi pad ekipe Svetislava Pešića...

Po mnogima ključni momenat meča bilo je isključenje selektora Đanmarka Poceka. Upravo je on napravio pravi šou u Berlinu. U suzama je napustio teren, pozdravio se sa Predrgom Danilovićem, a onda posle toga slavio sa svojim izabranicima. Koliko poštovanje ima prema srpskom timu pokazuje i jedan detalj koji je isplivao na društvenim mrežama, Italijan je sačekao srpske košarkaše pre odlaska u svlačionicu.

Poceko je bio u tunelu i sačekao je sve srpske igrače i sa svakim se pozdravio, izgrlio i na kratko porazgovarao. Sa svima njima je malo popričao, nešto duže i sa Nikolom Jokićem koji mu je odmah čestitao na pobedi. To je možda i najbolji pokazatelj poštovanja rivala i fer-pleja. Posle toga je nastavio slavlje sa igračima, na tom putu je skočio u zagrljaj Janisu Adetokumbu.

Bilo kako bilo, takmičenje za Srbiju je završeno, a poznati su i svi četvrtfinalisti. Italija će igrati sa Francuskom i pobednik tog okršaja ide na pobednika okršaja između Sloveije i Poljske. U drugom delu žreba snage će odmeriti Nemačka i Grčka odnosno Španija i Finska i ti dueli iz gornjeg dela kostura na programu su 13. septembra, dok će Luka Dončić, Rudi Gober, Nikolo Meli i ostali iz donjeg dela igrati 14. septembra.