VERUJU MU

ISPALI KAD I SRBIJA, ALI NE MENJAJU SELEKTORA: Košarkaška sila donela NEOČEKIVAN potez posle lošeg Eurobasketa!

Autor Milutin Vujičić

Jedan od rezona iz Košarkaškog saveza Litvanije je da ne žele stranca, a da "domaćih trenera i nema mnogo".

Izvor: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Litvanije eliminisana je već u osmini finala Eurobasketa, ali zbog ovog neuspeha neće menjati selektora Kazisa Maksvitisa, prenosi "Basket News". Litvanski savez veruje Maksvitisu koji je ugovorom vezan za državni tim do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, na koje naravno nisu još obezbedili plasman, ali se nadaju da će aktuelni selektor uspeti da izvede tim na pravi put.

Litvanci su počeli Eurobasket sa tri poraza i to im je najgori start na turnirima u istoriji, međutim pobedama nad Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom stigli su do osmine finala gde su izgubili posle produžetka i drame sa Španijom.

Poruka generalnog sekretara Košarkaškog saveza Litvanije Mindaugasa Balčijunasa je da je Maksvitis "tek sada prvi put bio sa celom reprezentacijom na okupu" i da su videli da se svi igrači dobro osećaju, poručivši i da "nema toliko trenera" koji bi uopšte mogli da ga zamene.

"Pričali smo i posle osmine finala, rekli mu da ne razmišlja o odlasku. Verujemo mu, reprezentacija nam je mlada, a iz prakse znamo da timovi postižu najbolje rezultate za tri godine. Ukoliko ne bude velikih podela u reprezentaciji, takav scenario nije moguć. Igrači i čitav tim se osećaju dobro sa njim, uspeo je da ih zbliži. Igrali smo dobro, gubili samo od pet najboljih timova, a bili smo u većini mečeva i u prednosti. Nedostajalo nam jei sreće. Imali smo priliku da dobijemo dva meča u završnici. Da su ključni šutevi ušli sve bi bilo drugačije. O stranom treneru se i ne razmišlja, to bi bio poraz naše košarke", poručio je Balčijunas koji je tako doneo neočekivanu odluku koja se neće svideti delu navijača.

Od reprezentacija koje su ispale u osmini finala, uključujući i Srbiju, promene su se (za sada) desile samo u Hrvatskoj gde je predsednik Saveza Stojko Vranković podneo ostavku, a selektor Damir Mulaomerović je najavio.