Skromno

OVAKO SU ITALIJANI SLAVILI POBEDU PROTIV SRBIJE: Poceko dao karticu igračima, a Spisu nam je otkrio šta se onda desilo!

Autor Nikola Lalović

Selektor Đanmarko Poceko je dao svoju karticu igračima, a evo kako su oni proslavili uspeh. Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića.

Izvor: MN Press/MONDO/Nikola Lalović

Italija je napravila jedno od najvećih iznenađenja ovog Eurobasketa kada je savladala Srbiju u osmini finala i tako pognutih glava poslala naš tim kući, a nakon utakmice selektor Đanmarko Poceko bio je van sebe od oduševljenja.

"Ovo je najveća pobeda u istoriji italijanske košarke. Veća od pobede nad Litvanijom u polufinalu Olimpijskih igara 2004. godine, kada sam ja bio na parketu", rekao je Poceko za "Gazeta delo sport", a onda otkrio da je igrače častio - dao im je svoju kreditnu karticu i rekao da potroše koliko god hoće novca.

"Mogu da rade šta god hoće (sa karticom) kako bi proslavili pobedu", rekao je Poceko.

Bili smo na treningu Italije posle pobede nad Srbijom i videli smo kako junaci trijumfa Ahile Polonara i Marko Spisu igraju fudbal, a između ostalog plejmejkera "azura" smo pitali da li je selektor zaista dao karticu svojim igračima!

"Otišli smo na večeru, nije bilo toliko loše – samo 700 evra. Za dvanaest ljudi je to dobro, uzeli smo samo pileća krilca i vodu", otkrio nam je Spisu pred nastavak takmienja.

Italija svoj meč četvrtfinala Eurobasketa igra u sredu od 17:15 sa selekcijom Francuske, a bolje iz tog meča ide na pobednika duela Slovenije i Poljske.