ANKETA

NEMA SRBIJE, ALI IGRA SE DALJE - KO OSVAJA EUROBASKET? Najveće šanse Dončiću i Janisu, ako se opet ne desi iznenađenje!

Autor Milutin Vujičić

Počinje osmina finala Eurobasketa, ovo su parovi i satnica. Ko će osvojiti zlato?

Izvor: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije eliminisana je u osmini finala Eurobasketa, pa se umesto euforije i priče o zlatnoj medalji više komentariše način na koji su se "orlovi" vratili u Beograd, a selektor Svetislav Pešić neočekivano ostao u Minhenu. Za to vreme u osam drugih država sanjaju medalje pošto već ovog utorka kreće rasplet u Berlinu!

Posle dva dana pauze na parket izlaze Španija i Finska čiji meč je zakazan za 17.15, dok se u večernjem terminu od 20.30 sastaju domaćin tunira Nemačka i Grčka.

Ako je verovati kladionicama, trenutno smo bliži polufinalnom paru Španija - Grčka, mada ne treba potpuno potceniti Fince, a još manje Nemačku koja igra fantastičan turnir. Na sve to, Nemci imaju i podršku navijača, neki će reći i "faktor sudija" na svojoj strani, pa ćemo videti da li se sprema još jedno veliko iznenađenje - pošto mnogi vide Grčku kao apsolutnog favorita za zlatnu medalju u "odsustvu" Srbije.

Finska takođe ima lepu podršku navijača čitav turnir i dobro je poznato da je Španija bez većih zvezda u znatno "siromašnijem" sastavu nego što smo navikli, ali na svojoj strani imaju istoriju, medalje, iskusnog selektora...

Dan kasnije, u sredu, čekaju nas još dva polufinalna meča. Prvo će Italijani igrati naš "nesuđeni meč" sa Francuskom od 17.15, dok je od 20.30 zakazan duel Slovenije i Poljske, kada ćemo saznati i poslednjeg od četiri učesnika završnice Eurobasketa, odnosno da li će to biti aktuelni branilac titule.

Francuska je favorit protiv Italije i u taboru "trikolora" se nadaju da su se njihovi protivnici "izduvali" protiv Srbije, dok sa druge strane četa Đanmarka Poceka može i da očvrsne i da na tom talasu napravi novo iznenađenje...

Što se tiče susreta Slovenije i Poljske, deluje da Luka Dončić i društvo neće imati prevelike muke, čak i da se uzme u obzir problem sa povredama. Zoran Dragić je gotovo sigurno završio turnir, dok se i Dončić žali na probleme, ali nema sumnje da će stisnuti zube i igrati.

Šta vi mislite, ko će od ovih timova doći do titule na Eurobasketu?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt