Heroj!

ITUDIS OTKRIO - ON JE IGRAO POD INJEKCIJAMA, TO DOVOLJNO GOVORI! NBA igrač rizikovao sve da bi doneo pobedu svom narodu!

Autor Nikola Lalović

Dimitris Itudis je preuzeo odgovornost, a potom je posebno istakao Andreasa Obsta, ali i Franca Vagnera na ovom meču. Od izveštača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

Izvor: FIBA MEdia/Youtube

Nemačka je u spektakularnom meču uspela da pobedi Grčku i tako se plasira u četvrtfinale Eurobasketa gde će se sastati sa ekipom Španije. Posle meča selektor Grka DImitris Itudis je čestitao protivničkom timu na neverovatnom meču i pobedi.

"Čestitam Nemačkoj, zaslužili su pobedu, bili su bolji tim. Jurili smo ih dugo jer su jako dobro, ekstremno dobro šutirali, pogotovo Vagner i Obst koji su šutirali trojke 10/14. Borili smo se kao lavovi i uspeli smo da se vratimo i povedemo na kraju poluvremena. Naravno, ta treća četvrtina nas je ubila, Promašivali smo, ne zbog odbrane Nemačke, već zato što smo promašivali otvorene šuteve i polaganja", analizirao je Itudis. 

Svom timu je i pored poraza čestito i istakao je kako se ovakve stvari dešavaju u životu, ali da mora da se ustane nakon njih. 

"Čestitam svom timu, rekao sam im da u životu ima teških momenata kada morate da ustanete. Ovo je samo početak i moramo iz ovoga da izvučemo neke lekcije. Naravno, za svaku grešku u taktici ću lično preuzeti odgovornost, ovde i pred igračima. Na kraju sjajno je videti toliko grčkih i nemačkih navijača", dodao je on.

Franc Vagner je bio jedan od najboljih na meču sa 19 poena i 4 skoka, a igrao je pod blokadom. 

"Videli ste da Vagner ima povredu, a igrao je pod injekcijama i to dovoljno govori o njemu i o celom odnosu njega prema timu, ali i tima prema igri", poentirao je Itudis. 

Na kraju je odgovorio na pitanje šta je bio cilj ovog tima na Evropskom prvenstvu,

"Pobediti ovaj meč, nema druge budućnosti, hteli smo da dobijemo ovaj meč, a onda smo hteli da uradimo šta god u narednom meču. Naravno da smo imali očekivanja, ali morate da dođete do tih očekivanja, trening po trening,meč po meč. Moramo da napravimo neke navike, neke druge organizacije su duže zajedno i napravili su nešto. Nismo pobedili na naš način danas, ali možemo da budemo bolji", završio je Itudis.