Eurobasket 2022

MOJI IGRAČI IMAJU J*JA KAO LUBENICE! Igor je izbacio šampiona sa Eurobasketa: Imam NAJVEĆEG poljskog košarkaša ikad!

Autori Mladen Šolak Nikola Lalović

Hrvatski trener i selektor Poljske Igor Miličić oduševljeno je govorio o svojoj ekipi posle trijumfa protiv Slovenije. /Od izveštača MONDA sa Eurobasketa, Nikole Lalovića/

Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Poljska je napravila čudo Eurobasketa i u četvrtfinalu eliminisala Sloveniju, branioca titule. Posle utakmice, selektor Poljaka Igor Miličić (46) emotivno je govorio u miks-zoni: "Govorili smo sve vreme da hoćemo medalje i sad smo blizu. Nema šta, presrećni smo. Moji igrači imaju ja*a kao lubenice, srce kao mesec, to ponavljam i presrećni smo gde smo".

Miličić je bio upitan i da li Poljska ima boljeg igrača od Mateuša Ponitke, koji je završio meč sa tripl-dablom i treći je u istoriji Eurobasketa koji je to ostvario: "To je verovatno najveći poljski igrač svih vremena, još je mlad, njegovo vreme dolazi. Neverovatan je lider, neverovatno je šta je danas napravio, kao i cela ekipa"

Kako je uspeo da pripremi ekipu? "Verovali smo da možemo protiv Slovenije, napravili smo plan u koji igrači veruju i ja sam napravio promene u odnosu na to što mi igrači govore. Kad se igra srcem i kad svi verujemo u to što radimo, onda se daje 100 odsto, a moji igrači su dali 150 odsto", dodao je hrvatski trener, koji je u intervjuu za MONDO govorio o svom životnom i trenerskom putu.
Poljska će u polufinalu Eurobasketa u petak igrati protiv Francuske, dok će drugi par činiti Nemačka i Španija.