OGLASIO SE

IGRAO SAM OČAJNO, IZNEVERIO SAM CELU ZEMLJU! Dončić se izvinjavao: Primio sam injekciju u leđa, ali to NIJE izgovor!

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Luka Dončić je posle utakmice otkrio da je dobio injekciju u leđa, pa se potom izvinio celoj naciji zbog eliminacije...

Izvor: MN Press

Luka Dončić neće osvojiti novu medalju sa Slovenijom ove godine. Poljska je u četvrtfinalu Eurobasketa napravila senzaciju i došla do pobede i polufinala (90:87). Tamo će igrati sa Francuskom, dok će Slovenci spakovati kofere i iz Berlina će se vratiti kućama. Po završetku meča je Dončić psovao na srpskom, pa je prošao pored novinara u zoni za davanje izjava, ali se potom pojavio na konferenciji za medije.

Najbolji igrač Slovenije odgovarao je na pitanja novinara, ali je pre svega toga želeo da uputi čestitke protivniku na trijumfu. "Čestitam Poljskoj, igrala je sjajno od prvog do poslednjeg minuta i ovo je za njih veliki uspeh. Mi smo loše ušli u meč, nismo imali energije, vratili smo se, ali je Poljska uspela da uzvrati", rekao je Dončić koji je meč završio sa 14 poena (2/7 za dva, 3/8 za tri, 11 skokova, 7 asistencija)..

Bio je Luka besan na arbitre i tokom meča i po završetku susreta. Videlo se to po psovkama na njihov račun, pa je usledilo direktno pitanje "da li će igrati i dalje ako ovako budu sudili". "Ne znam, uvek ću igrati za svoju zemlju kada sam zdrav, uvek ću igrati za Sloveniju. Biću na Mundobasketu sledeće godine, ako se kvalifikujemo i ako ne budem povređen."

Mučio se Dončić sa povredom. Propustio je i trening pred meč, tokom same utakmice je igrao sa bolnom grimasom, držao se za leđa na putu za svlačionicu posle prvih 20 minuta igre. Uprkos svemu tome odbijao je da izađe. Proveo je na parketu skoro 35 minuta i sigurno bi igrao do samog kraja da nije dobio petu ličnu u 37. minutu meča.

"Verovatno nisam na 100 odsto, dobio sam injekciju u leđa u trećoj četvrtini. Ipak, to nije izgovor, igrao sam očajno i izneverio sam svoj tim i celu zemlju koja nas je podržavala. Tužan sam što nismo prošli dalje, ali ovo je sjajno takmičenje. Poraz mi teško pada, jer mi je najlepše da igram za sloveniju. Svi smo se borili i ovi porazi mnogo bole. Mogli smo da se borimo za medalju, ne znam šta da kažem", zaključio je Dončić i dodao da je "Ponitka verovatno NBA igrač i da je sjajan."